Video : Tipsbladet
VM

Åge Hareide: Vi spiller kaotisk og vinder på det

Landstræner Åge Hareide var overbevist om, at hans taktik mod Polen ville lykkes og havde faktisk spået en storsejr til Danmark.

Det var en glad og lettet dansk landstræner, der efter aftenens 4-0-sejr gør status oven på en fremragende forestilling, hvor det danske landshold var sin polske modstander overlegen i langt de fleste af spillets facetter. 

Men det var på ingen måde tilfældigt, at spillerne agerede som det var tilfældet. Manden bag taktikken havde faktisk en plan og havde torsdag forudsagt en 5-0-sejr til Danmark

- Jeg var sikker på, at vi ville skabe problemer for dem med den her spillestil. Du lærer ved at vinde kampen, men også ved nederlagene som i den første kamp mod Polen. Vi havde erfaringen fra den første kamp, og det lærte vi af.

- Måden vi spillede var lidt anderledes, end vi plejer. Polen er et godt hold, der plejer at ville bryde bolden og slå til på giftige kontraangreb. Vi vidte præcist, at vi ikke måtte tillade det. Derfor lagde vi spillet lidt tilbage og skød ud på kanterne med en omgang kaotisk fodbold, hvor vi vandt kampen, siger Åge Hareide.

Inspirationen til spillestilen har Åge Hareide fra en kamp som Malmö-træner, hvor hans hold netop brugte samme opskrift til at nedlægge skotske Celtic i Champions League.

- Spillerne fulgte taktikken totalt og gjorde det virkelig godt. Vi stoppede deres kontra-spil og kom ud over kanterne, hvor Henrik Dalsgaard vandt hver eneste løbeduel, og hvor Andreas Cornelius modsat vandt masser af nærkampe og holdt godt fast i bolden.

- Vi ved eksempelvis, at Polen ikke er komfortable på dødbolde, hvilket vi også fik udnyttret. Men vi skal også være klar over, at det var de små marginaler, der lykkedes for os i dag. Selv når man vinder 4-0 skal man være ydmyg, da det ikke er hver gang, a tingene lykkedes.

Landstræneren roser det danske kollektiv og ville derfor ikke være med til at fremhæve Christian Eriksen voldsomt, selv om kreatøren spillede en af sine bedste landskampe under Hareide og havde en fod med i samtlige danske mål, hvoraf han selv scorede det ene . 

- Det er Christian Eriksen – han er en utrolig vigtig spiller for os. Han kan lide det direkte spil, og han gør sig i dag meget spilbar og timer alle sine løb mod modstanderne.

- Alle forventer meget af Christian – det gør vi også - og det er dejligt, at han leverer. Men der var mange spillere, der leverede en god præstation for os i dag, siger Åge Hareide.

Nu tager det danske landshold mod Armenien, der er modstander på mandag i en kamp, hvor Danmark vil være klar favorit - også set i lyset af den overbevisende sejr mod verdensranglisten øjeblikkelige nummer fem. 

- Vi er favoritter, men der er svært at spille dernede. Vi kan ikke sutte på den karamel, vi har i munden nu. Vi kan ikke gå på vandet, men det er klart, at kan vi vinde mandag kan ende med en finale mod Montenegro i forhold til at slutte som nummer to i gruppen.