Video : Tipsbladet
Landshold

FIFA samler beviser mod Dele Allis langemand

Dele Alli blev taget i at sende en hilsen med langefingeren under Englands kamp mod Slovakiet, og nu er FIFA ifølge Sky Sports i færd med at se nærmere på episoden.

Hvem signalerede Dele Alli til, da han i det 76. minut af Englands kamp Slovakiet løftede sin langefinger og sende den i retning af nogen?

Nogle mener, at den lidet flatterende hilsen var rettet kampens dommer, franske Clement Turpin, men ifølge spilleren selv var det en joke mellem ham og hans ven og tidligere holdkammerat i Tottenham Kyle Walker, som han bedyrede på Twitter efter kampen. Her undskyldte han også, hvis episoden var faldet nogen for brystet.

Noget tyder dog på, at det ikke er nok. Sky Sports skriver, at FIFA er begyndt at indsamle bevismateriale med henblik på en eventuel sag mod den engelske profil. Forbundet afventer lige nu kamprapporterne fra dommeren og øvrige officials.

Som videoen herunder viser, er der ingen tvivl om, at Alli rent faktisk viste sin langefinger til nogen i kampen mod Slovakiet. Spørgsmålet, som FIFA skal besvare, er altså, om det var mod Walker eller dommeren.

England vandt kampen 2-1 over Slovakiet, som lå på andenpladsen i VM-kvalifikationsgruppen. Dermed er holdet så godt som klar til at skrive sig på listen over deltagere til næste sommers slutrunde.