Ligastats: Arbejdshesten Fisker og en overraskende sprintkonge
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Ligastats: Arbejdshesten Fisker og en overraskende sprintkonge

Vi samler som vanligt op på Superliga-runden med nogle af de vigtigste og sjoveste stats.

Her er Ligastats den overståede niende spillerunde i Superligaen.

Individuelt:

Rundens målkonge: De to FC København-angribere Pieros Sotiriou og Andrija Pavlovic scorede begge to gange, da mestrene vandt 4-0 i Helsingør, men ingen kunne overgå Alexander Sørloth. Den lange nordmand understregede med et hattrick, at han er i fremragende målhumør med nu ni mål og tre oplæg i alle turneringer siden begyndelsen af august måned.

-----

Rundens aflevering: Som det fremgår længere nede i artiklen, havde FC Nordsjælland bolden næsten dobbelt så meget som AGF mandag aften, og meget af tiden var det med Victor Nelsson som boldholder. Han afleverede 117 gange til en holdkammerat og overgik dermed Christian Nørgaards 111 pasninger og Paulus Arajuuris 103.

-----

Rundens luftkonge: Det er ikke hver uge, at samme spiller vinder både denne og ovenstående kategori, men det gør Victor Nelsson i runde ni. Og det endda i suveræn stil. Han vandt således flere end dobbelt så mange luftdueller (15) som nummer to på listen, Bubacarr Sanneh med 7. Midtstoppere dominerede i det hele taget i denne kategori, da alle i top 7 spillede centralt i defensiven i runde ni.

------

Rundens sprinter: Vi skal være ærlige og sige, at denne rundes hurtigste spiller kom som lidt af en overraskelse. Ikke desto mindre var Silkeborgs Simon Jakobsen den, der skød den højeste topfart af alle Superliga-spillere i den forgangne runde med 33,67 kilometer i timen. I det hele taget var SIF’erne hurtige på fødderne. Resten af top 3 udgøres af Marc Rochester Sørensen (33,58 km/t) og Ibrahim Moro (33,33 km/t).

-----

Rundens arbejdshest: I sidste sæson var Kasper Fisker blandt de spillere i hele ligaen, der løb allermest, og i runde ni viste han hvorfor. Han tilbagelagde som den eneste over 14 kilometer, i alt 14,24. Det var næsten én kilometer mere end AaB’s Filip Lesniak med 13,27 kilometer.

------

Rundens oprydder: Efter et par uger som kantspiller og bænkevarmer var Adama Guira tilbage på den centrale midtbane for AGF, da holdet vandt 2-1 i Farum, og det markerede slideren med seks succesfulde tacklinger. Det var samme antal som Lyngbys Jesper Christjansen og altså flere end alle andre.

------

Rundens hårdeste: Ofte er denne kategori forholdsvis tæt, men det kan man ikke påstå, at den er i denne uge. Mayron George skabte store problemer for Randers-forsvaret, men begik undervejs også otte frispark selv. Det var dobbelt så mange som de seks mand, der begik fire frispark – én af dem var pudsigt nok Mads Agesen, der blev udvist efter et frispark på netop George.

Hold:

Rundens engle: Det er næsten dødt løb i denne uge, men Silkeborg IF sniger sig lige netop ind foran FC Midtjylland. Begge hold slap helt for advarsler i deres opgør mod henholdsvis OB og Hobro, men Silkeborg begik præcis ét frispark færre end deres midtjyske rivaler, og derfor går kategorien altså til de røde fra Søhøjlandet.

-----

Rundens boldbesiddelse: Som nævnt tidligere havde FC Nordsjælland bolden en hel del, da holdet tabte 1-2 til AGF, nærmere bestemt 66 procent af tiden. Det var den højeste procentdel af alle hold. Brøndby IF var tæt på med 63 procent mod AaB, mens FC Helsingør kuriøst nok havde bolden 52 procent af tiden i 0-4-nederlaget til FC København.

------

Runden inden for rammen: FC København ramte inden for FC Helsingørs målramme otte gange i søndagens storsejr, og FC Midtjylland gjorde det samme syv gange i 5-1-sejren over Hobro. Mange skud på kassen er dog ikke ensbetydende med mange mål, for OB havde ligeledes syv af slagsen, men scorede ikke på et eneste af skuddene.

------

Rundens skarpeste: Også i denne kategori markerer FC København sig som ganske skarpe. Holdet havde 12 afslutninger og scorede fire mål, hvilket altså giver en scoringseffektivitet på 33 procent. Ikke overraskende var FC Midtjylland med sine fem kasser på 19 skud nummer to på listen.

------

Rundens dominator: Der er ikke så meget at sige til, at Brøndby-spillerne og -træneren var skuffede efter endnu en målløs kamp, denne gang mod AaB. For de gulklædte dominerede ifølge superliga.dk’s statistik i 75 af kampens 90 minutter, men kunne altså ikke omsætte spilovertaget til scoringer.

Kilde: Superliga.dk