Officielt: Dolberg nomineret til Golden Boy-prisen
Foto: Getty Images
Generelle

Officielt: Dolberg nomineret til Golden Boy-prisen

Kasper Dolberg er stadig med i opløbet om at blive årets Golden Boy i Europa. Det er den tidligere FCN-spiller Emre Mor ligeledes.

Den danske landsholdsspiller Kasper Dolberg er blevet nomineret som årets unge spiller i Europa, som også kaldes Golden Boy-prisen, og den uddeles af den italienske sportsavis Tuttusport med baggrund af stemmer fra 30 

Nomineringen kommer efter et år, hvor Kasper Dolberg er blevet en fast del af hollandske Ajax' hold, hvor de nåede frem til Europa League-finalen. Desuden har han lavet mål på samlebånd for traditionsklubben.

Kasper Dolberg er dog ikke den eneste nominerede med et dansk islæt. Den tidligere FC Nordsjælland-spiller Emre Mor, der senere valgte Danmark fra til fordel for Tyrkiets landshold, er ligeledes nomineret til prisen.

På listen over nominerede finder man også navne som Milans Gianluigi Donnarumma, Manchester Untieds Marcus Rashford, PSG-spilleren Kylian Mbappe og Barcelonas Ousmane Dembele. Dermed må man sige, at Kasper Dolberg og Emre Mor får god modstand om prisen.

Tidligere på året var også FCM-spilleren Mikkel Duelund og Inters Jens Odgaard med i de indledende runder, hvor der var 98 nominerede. De er nu skåret ned til 25.

Golden Boy-prisen er blevet uddelt siden 2003, og dengang var det den nuværende FC Midtjylland-spiller Rafael van der Vaart, der tog prisen efterfulgt af Wayne Rooney og Lionel Messi de to efterfølgende år.

De nominerede:

Aarón Martin, Espanyol
Jean-Kévin Augustin, RB Leipzig
Rodrigo Bentacur, Juventus
Steven Bergwijn, PSV Eindhoven
Dominic Calvert-Lewin, Everton
Federico Chiesa, Fiorentina
Ousmane Dembélé, Barcelona
Amadou Diawara, Napoli
Kasper Dolberg, Ajax
Gianluigi Donnarumma, Milan
Gabriel Jesus, Manchester City
Joe Gomez, Liverpool
Benjamin Henrichs, Bayer Leverkusen
Borja Mayoral, Real Madrid
Kylian Mbappé, Paris Saint-Germain
Emre Mor, Celta Vigo
Reece Oxford, Borussia Mönchengladbach
Christian Pulisic, Borussia Dortmund
Marcus Rashford, Manchester United
Allan Saint-Maximim, Nice
Dominic Solanke, Liverpool
Theo Hernandez, Real Madrid
Youri Tielemans, Monaco
Enes Ünal, Villarreal
Kyle Walker-Peters, Tottenham