Video : Tipsbladet
Superliga

Riddersholm om stærk pokaltrup: De unge er ikke dygtige nok

Kun ét af AGF's talenter har fundet vej til truppen til pokalkampen mod FC Fredericia. Årsagen er simpel nok: De unge er ikke dygtige nok i øjeblikket.

Da AGF i sidste runde af DBU Pokalen sendte VSK Aarhus ud med en 4-1-sejr, var det med tre ikke-etablerede talenter i startopstillingen: Daniel Thøgersen, Benjamin Hvidt og Nimo Gribenco.

Derudover var yderligere fire med i truppen: Michael Zacho, Kasper Lunding, Magnus Kaastrup og Daniel Gadegaard Andersen. Når holdet torsdag møder FC Fredericia, er der dog ikke fundet plads til lige så mange af de unge.

Kun Kasper Lunding er udtaget til kamptruppen, og det er ikke, fordi cheftræner Glen Riddersholm ikke vil bruge de unge, forsikrer han. Men når man forsøger at stable den rette mentalitet på benene, nytter det ikke noget at udtage andre end de bedste til en svær kamp.

- Vi vil gerne give de unge chancen igen, men jeg føler kun, at jeg kan være en ansvarlig træner og give dem muligheden, hvis det er sådan, at de præsterer uge ud og uge ind i kamp og til træning. Dem, der ikke kommer med, kommer ikke med, fordi de ikke er dygtige nok. Det er simpelthen, fordi de ikke præsterer godt nok i øjeblikket. Der vil være et par andre unge med, som er med, fordi de præsterer, og det er den kultur, vi er nødt til at fortsætte med at dyrke og skabe i AGF, siger Riddersholm til stiften.dk.

En del af forklaringen er naturligvis også, at VSK Aarhus til daglig optræder i 2. division, mens FC Fredericia gør sig en række længere oppe i 1. division, så modstanden forventligt er hårdere i aften end for tre uger siden.

Der er kickoff fra Monjasa Park klokken 20.30.