Video : Tipsbladet
Landshold

Hareide vil sætte Irland under pres med et helvedes tempo i Parken

Landstræneren vil ikke fedtspille på hjemmebanen mod Irland i VM-playoff. Det er vigtigt at komme godt fra det første opgør, og det gøres ikke med håndbremsen trukket, mener Åge Hareide.

Hvis det danske landshold skal kvalificere sig til VM til sommer, må holdet sende Irland ud via de to playoffkampe, der venter til november. I de bestræbelser nytter det ikke noget at gå forsigtigt til værks.

Det mener i hvert fald manden, der bestemmer Danmarks taktik, landstræner Åge Hareide. Hans hold spiller den første kamp på hjemmebane, og her bliver der ikke noget med at fedte en 0-0'er hjem af frygt for at indkassere et kostbart udebanemål.

I stedet blæser Hareide til angreb fra start.

- Nej, ikke i Parken. Vi skal selvfølgelig passe på, men det bliver ikke med håndbremsen trukket, det bliver lige modsat. Vi må op i et helvedes tempo, og de må føle, at de er under pres, når de kommer til Parken. Med et godt resultat i første kamp tror jeg, at vi kan levere det nødvendige defensive arbejde ude, siger Åge Hareide til Politiken.

Det bliver dog ikke tempo og et spillemæssigt tryk på samme måde, som fungerede så godt i 4-0-sejren over Polen. Irerne er mere vant til at tage sig af den slags spil, mener Hareide, så han vil formentlig gribe det anderledes an. 

Kampen i Parken afvikles 11. november, mens returopgøret i Dublin spilles tre dage senere. Landstræneren udtager holdet til de to playoffkampe den 31. oktober.