Knudsen har tvivlet på landsholdet: Vænnet mig til ikke at blive udtaget
Foto: Getty Images
Landshold

Knudsen har tvivlet på landsholdet: Vænnet mig til ikke at blive udtaget

Den danske venstre back Jonas Knudsen er blevet efterudtaget til landsholdet, og det er han glad for. Han erkender dog, at det de sidste par år har været svært at tro på, at han skulle være en del af holdet.

End ikke en skade til venstre back Riza Durmisi fik landstræner Åge Hareide til at ringe til Jonas Knudsen og bede Ipswich-backen med to landskampe på cv'et om at møde i landsholdslejren. Dermed udtog Hareide faktisk et forsvar uden en venstrebenet venstre back. Kun midterforsvarer Andreas Bjelland bruger venstre fod som sin primære afleverings- og afslutningsfod.

Det ændrede sig dog, da højre back Henrik Dalsgaard måtte melde afbud til de to kampe mod Irland, for så kiggede Åge Hareide videre i the Championship og hentede 25-årige Jonas Knudsen ind i truppen.

Ipswich-backen har to landskampe på cv'et - den sidste dog helt tilbage i efteråret 2014 - og selv om han i starten af Hareides regeringstid var med i truppen, blev det altså ikke til spilletid. Siden er han stort set gledet helt ud, for nu altså at vende tilbage til det danske landshold efter afbud fra Henrik Dalsgaard.

- Det skal da siges, at jeg har været skuffet over, at jeg ikke har været med på landsholdet, men så begyndte jeg at vænne mig til ikke at blive udtaget. Jeg kan jo ikke gøre så meget andet end at arbejde stenhårdt i England, siger Jonas Knudsen til tipsbladet.dk og forklarer:

- Jeg var lidt med inde i varmen hos Åge til at starte med, og så fik jeg en knæskade. Sådan er det. Det er jo ham, der bestemmer. Jeg er ikke typen, der begynder at spørge, hvorfor jeg ikke er med. Jeg arbejder bare stenhårdt, og så må jeg håbe, det kommer.

- Nu er jeg jo kommet med igen, og så må jeg bare prøve at vise, at jeg er beretttiget til at være her. Selvfølgelig skal jeg være ærlig og sige, at jeg har været skuffet over ikke at være med. Sådan skal man også have det, siger venstrebacken fra Ipswich.

Selv om han har været skuffet over ikke at være med, er Knudsen dog med nu, så nu handler det derfor for forsvarsspilleren om at vise, at han er klar, skulle Åge Hareide ønske at gøre brug af den tidligere Esbjerg-spiller.

- Det er selvfølgelig dejligt at være med. Det er noget, man drømmer om at komme til. Jeg er rigtig glad for at spille for mit land.

- Jeg skal ud og vise det, jeg har gjort hidtil, og jeg synes, jeg har haft en god sæsonstart i Ipswich og spillede også gode kampe i sidste sæson, så det er dejligt at være med, og jeg må bare ud og vise det, jeg kan og laver i dagligdagen, for det tror jeg også, der er brug for her, siger Jonas Knudsen.