Hele flyet klappede af Eriksen: Det var et herligt, spontant øjeblik
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Landshold

Hele flyet klappede af Eriksen: Det var et herligt, spontant øjeblik

Da Christian Eriksen steg på sit fly fra Dublin til London, begyndte de irske og engelske passagerer spontant at klappe af ham. Den danske stjerne lignede ellers en, der mest af alt var forlegen ved al opmærksomheden.

Det kan godt være, at nærværende skribent stadig var påvirket af fodboldrusen fra tirsdag aften, men da jeg læste Sky Sports-journalisten David Jones' tweet i går, fik jeg tårer i øjnene.

- Flyver hjem fra Dublin med Christian Eriksen, spontan applaus da han kom ombord, skrev Jones.

Jeg blev rørt, fordi historien er lige så smuk, som den er simpel. Her kom den generte Christian fra Middelfart, som skyer opmærksomhed og er den diametrale modsætning til stereotypen på tidens selvbevidste fodboldstjerner, og da en flok fremmed irere og englændere så ham, var deres refleks at klappe ham ombord. 

Episoden siger alt, hvad man behøver at vide om Eriksen. Den viser, hvor stor en spiller han anses for at være, ikke blot herhjemme, og den viser samtidig, hvor lidt han opfører sig som den stjerne, han er. Som man nok kunne forestille sig, trak den stille fynbo lidt på smilebåndet og lignede ellers en mand, der egentlig helst var fri for al den palaver.

Derfor ringede jeg til David Jones for at høre nærmere om episoden.

- Jeg sad og læste min bog og lagde mærke til, at der pludselig var en klapsalve omkring mig. Jeg kiggede op, og der stod en meget undseelig, genert, ung mand med en kasket trukket ned over hovedet og forsøgte at undgå opmærksomheden, tror jeg. Han måtte gå hele vejen ned til bagenden af flyet, hvor deres sæder var. Jeg tror, han var lidt forlegen, fortæller David Jones til tipsbladet.dk.

Christian Eriksen steg på flyet sammen med Andreas Bjelland og Andreas "AC" Christensen, som også skulle til London, og da hattrick-helten fra Dublin trådte ind i kabinen, kom klapsalven helt af sig selv.

- Flyet var ret fyldt, da de kom på. De var nogle af de sidste til at komme på. Alle sad ned allerede, og de måtte gå hele vejen ned gennem flyet, så alle kiggede på dem. Men det var bare et spontant øjeblik. Så snart folk indså, det var ham, begyndte de bare at klappe. Og det var faktisk herligt - og velfortjent, siger David Jones.

Der kom han altså gående, manden, der dagen forinden havde stået og sagt, at han ikke så sig selv som en stjerne; han var bare Christian fra Middelfart, men var ikke bare Christian fra Middelfart, han havde lige spillet sit livs kamp, nærmest på egen hånd kørt Irland over, scoret tre mål, det ene flottere end det andet, og sendt sit land til verdensmesterskaberne. Det var det, flypassagererne anerkendte med deres applaus.

Ifølge David Jones var det ikke, fordi flyet var fyldt med danskere, der stadig var høje af sejren og udsigten til en stor fodboldsommer, for flyet gik til London, og der var næsten ingen danskere med.

- Der var irere, der rejste tilbage efter kampen. Der var forretningsfolk, der var mange englændere. Og en håndfuld danskere, ikke ret mange, to eller to med trøjer og halstørklæder. Det var et almindeligt British Airways-fly, og det er fantastisk at tænke på, at han er en af de bedste fodboldspillere i verden, og så sidder han der på økonomiklasse på flyet tilbage fra Dublin, griner journalisten, der havde haft værtsrollen på Sky Sports til kampen.

Hvis man fulgte med på sociale medier eller bare Kanal 5's nedtakt efter kampen, kunne man ikke undgå at se en flok feststemte danske spillere, der overhældte tv-værter, træneren og hinanden med den øl, som de også drak. 

Da de steg på flyet i Dublin onsdag formiddag, lignede de dog ikke nogen, der havde fejret VM-billetten hele natten.

- De så ikke ud som fodboldspillere. De faldt fuldsætndig i med omgivelserne. De havde deres eget tøj på, måske et par jeans og en kasket eller en hættetrøje. Ja, de så lidt trætte ud, smilede ikke ret meget, men de fik et smil på læben, da Christian fik sin applaus. Men de lignede bare almindelige unge mænd, man kunne ikke vide, at de lige havde spillet en stor kamp aftenen inden, fortæller David Jones.

På én gang meget dansk, nede på jorden og i tråd med janteloven, og på samme tid meget Christian Eriksen'sk. Tottenham-stjernen er indbegrebet af en stille, næstent forsagt mand, der har den samme frisure, han altid har haft, og som ikke lægger billeder af sin nye bil på Instagram. 

I en verden fyldt med store egoer og ditto armbevægelser vil Eriksen dårligt nok erkende, at han er en stjerne. Men han er mere end Christian fra Middelfart, han er landsholdets talisman, Danmarks VM-håb, og når nu han ikke vil give sig selv den kredit, var det desto smukkere, at andre ville. Og at det var så selvfølgeligt, at de gjorde det uden at tænke over det. 

Den spontane hyldest er nogle gange den største.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.