OB savner mål: Klubben afviser angrebstræner
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

OB savner mål: Klubben afviser angrebstræner

Det kniber gevaldigt for OB med at lave mål, men Kent Nielsen maner til besindighed. At ansætte en angrebstræner er slet ikke et tema.

OB er på syvendepladsen i Superligaen, hvilket er tæt på målet om top seks og en plads i mesterskabsspillet til foråret, så helt skidt står det bestemt ikke til i Ådalen, men klubben har nogle indlysende udfordringer.

En af de tungeste er, at OB scorer alt for få mål.

I 15 Superliga-kampe har fynboerne blot lavet 15 mål, og det har kun Randers FC, Helsingør og AaB gjort ringere. Det er dog ikke kun i denne sæson, det er et problem for klubben. Med 53 mål i 51 kampe siden juli 2016 er OB det hold, der har scoret tredjefærrest mål i Superligaen blandt de 12 hold, der har været med hele vejen. Kun Randers FC og AaB har scoret færre, mens FC København og FC Midtjylland næsten har lavet dobbelt så mange mål.

Problematikken er naturligvis ikke gået cheftræner Kent Nielsens næse forbi.

- Jeg tager det som en udfordring, og det kan godt være, at vi har scoret tredjefærrest i den periode, men alligevel ligger vi højt på pointlisten i samme periode. Det er et helhedsbillede, og det er den balance, vi evaluerer ud fra. Kigger man isoleret set på målene, bekymrer det mig ikke, for kigger man på vores forår, scorede vi væsentligt flere mål. Det var især i efteråret sidste år, at det gjorde ondt på os, og vi synes, at vi leverede godt i foråret, ligesom vi har fået mange point i år, siger Kent Nielsen til podcasten Stemmer Fra Ådalen og tilføjer:

- Men vi er bevidste om, at det er en udfordring for os. Vi ser os selv som et hold, der søger målene og tager en del chancer i vores spil. Jeg mener ikke, at det er noget taktisk, hvor vi har valgt at sadle om og starter med et defensivt udgangspunkt. Vi prøver først og fremmest at få resultater ved at have en offensiv tilgang og skabe chancer. Først og fremmest handler det om effektiviteten, som vi arbejder hårdt på at finde ind til. 

Han lægger ikke skjul på, at OB arbejder hårdt på at forbedre sig på den sidste tredjedel af banen og ikke mindst i modstanderens felt.

- Det er noget af det, der fylder mest i vores træning og har gjort det hele efteråret. Vi har meget afslutningstræning, også individuelt for angriberne – nogle gange er det alene og andre gange mere formelt. Det er noget, der altid har fyldt meget. Det er angribere, der afgør kampene, og det er det, jeg tror på. Der er ikke nogen mirakelkur over det her, så vi bare lige sparker fem gange på mål og justerer lidt, lyder det fra OB-træneren.

Han afviser, at det kan komme på tale i OB at ansætte en angrebstræner.

- Jeg tror ikke rigtigt på angrebstrænere, når det generelt har fyldt så meget hos os. Det kan sagtens være, at det fungerer i andre klubber, men når forsvaret ikke lykkes, vil man sige, at man skal have en defensivt orienteret træner. Overordnet set er det noget, der skal løses inden for trænerteamet, som er stort nok i forvejen, siger Kent Nielsen.

Anders K. Jacobsen har haft en fin sæson indtil videre og har scoret seks mål, mens de øvrige angribere Nicklas Helenius, Rasmus Festersen og til dels Joan Simun Edmundsson til sammen står noteret for fire mål i Superligaen. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.