Foto: Dino Panato/Getty Images
Skandinavien

"AC" er Sveriges bedste, men drømmer stadig om de store ligaer

I den forgangne sæson blev Anders "AC" Christiansen kåret til den mest værdifulde spiller i Allsvenskan, men selv om han har en lang kontrakt i Malmö, vil han stadig gerne til en af Europas tre største ligaer.

2017 var en stor sæson for Anders "AC" Christiansen i Malmö. Midtbaneprofilen sparkede mesterskabet til byen ved Øresund, og han blev kåret til ligaens bedste/mest værdifulde spiller til både det officielle awardshow Allsvenskans Stora Pris og i den store avis Aftonbladet.

Noget tyder på, at Malmö får glæde af "AC" i lang tid fremover, for i september skrev han under på en ny kontrakt til 2022. Men selv om der stadig er over fem år til kontraktudløb, er det ikke sikkert, at Christiansen bliver i Sverige så længe.

Han slår i hvert fald selv fast, at han stadig har drømme om større klubber og ligaer. Den tidligere FC Nordsjælland-profil har spillet Serie A for Chievo, men blev aldrig nogen succes, og nu sigter han efter en ny chance.

- Det er klart, at jeg stadig har min barndomsdrøm om at komme ud til de største ligaer og klubber. Kommer der sådan en klub, som er interesseret i at have mig på sit hold, så håber jeg, at det løser sig, men hvis det ikke gør, så har jeg det godt i Malmö med en lang kontrakt, siger "AC" i podcasten Lundh.

27-årige Anders Christiansen slår samtidig fast, at han ikke har nogen frikøbsklausul i sin nye kontrakt, men at han har en god fælles forståelse med sportchef Daniel Andersson, der selv har seks år i italiensk fodbold fra sin aktive karriere bag sig.

Lige præcis Italien drømmer "AC" ikke længere om, men snarere "de tre største ligaer", som han siger med reference til Premier League, Bundesligaen og La Liga. Ellers kunne den hollandske Æresdivision passe godt til hans spillestil, vurderer Christiansen selv.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.