Optakt: OB - Silkeborg IF
Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: OB - Silkeborg IF

OB kan gå på vinterpause i top seks, hvis holdet vinder hjemme over Silkeborg, mens SIF kan vinde efterårets første sejr på udebane.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: Ewii Park, Odense
Dommer: Jens Maae
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #OBSIF #SLDK

Få en bonus på 1.000 kr. hos bwin og spil på kampen

Holdnyt:

OB:
Det fynske flagskib OB har faktisk haft et ganske fornuftigt efterår og kan inden sidste kamp i dette år se på en tabel, hvor holdet er at finde på sjettepladsen og dermed aktuelt i top seks. Klubben har godt nok kun scoret 19 gange i denne sæson, men omvendt er der bare gået 17 mål ind på holdet og målmand Sten Grytebust.

OB kan med en sejr over Silkeborg rykke helt op på fjerdepladsen og dermed gå på juleferie med en skøn stilling, omvendt kan et nederlag sende klubben helt ned som nummer otte.

Jacob Barrett Laursen er blevet opereret for en brækket hånd, og han misser således opgøret mod Silkeborg, mens Mikkel Desler er blevet klar til mødet med Silkeborg, efter han er blevet opereret for blindtarmsbetændelse. Frederik Tinager har kæmpet lidt med baglåret, men han er også blevet klar.

Få odds 1,78 hos bwin, hvis du tror på en OB-sejr, eller få odds 1,95, hvis du tror på, at begge hold ikke kommer på tavlen i kampen

Silkeborg IF:
Peter Sørensens mandskab sikrede sig onsdag aften billet til kvartfinalen i DBU Pokalen, da klubben vandt med 3-1 hjemme over Lyngby efter 120 minutters fodbold. Dermed møder SIF Randers FC på udebane i april i kvartfinalen.

Efteråret har været ganske fint, når SIF har spillet hjemme på Jysk Park, men på udebane har det været alt, alt for ringe. I hvert fald i Superligaen, hvor det blot er blevet til et enkelt point i ni kampe.

Nu venter efterårets sidste kamp, og her er SIF uden de to venstre backs Gustav Dahl og Mikkel Cramer, mens Dennis Flinta i midterforsvaret også sidder ude med en skade. Sommerens angriberindkøb "Alex" er også fortsat ude, men er tilbage til starten af forårssæsonen, og også unge Mads Emil Madsen er ude med en skade.

Karantæne:
OB: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (4-4-2): Grytebust - Laursen, Tingager, Petersen, Pereira - Greve, Tverskov, Thomasen, Jönsson - Edmundsson, Jacobsen

Silkeborg IF (4-2-3-1): Nørgaard - Gammelby, Jakobsen, Salquist, Vendelbo - Moro, Skytte - Skov, Skhirtladze, Rochester - Nilsson

Profilen:
Bliver det Ibrahim Moros sidste kamp i dansk fodbold? Det kan det blive. Den ghanesiske midtbanespiller, der har været så vigtig for SIF, vil gerne videre i karrieren, og det kan han også ende med, for Silkeborg er godt besat på den centrale midtbane, hvor der ud over Moro er Sammy Skytte, Casper Sloth, Mikkel Vendelbo og Mads Emil Madsen. Derfor er det ikke utænkeligt, at Silkeborg slår kapital af Moros gode halvandet år i dansk fodbold og sælger den hårdtarbejdende midtbanespiller, der er 24 år.

Vidste du, at...:
Som nævnt har Silkeborgs udebanepræstationer bare kastet et enkelt point af sig denne sæson, men det er ikke just, fordi der er meget optimisme at hente, når det handler om at spille i Odense for Silkeborg. Således har OB ikke tabt en hjemmekamp i Superligaen til Silkeborg i 17 kampe i træk. Vi skal helt tilbage til 17. oktober 1999 for at finde sidste Silkeborg-sejr i Odense. Dengang vandt SIF med 4-0.

Dom:
Der er ikke meget, der taler for, at Silkeborg IF skulle få point med fra Odense. Statistikken fortæller, at SIF i denne sæson er elendige på udebane, og det historiske perspektiv fortæller, at klubben ikke har vundet i Odense i 18 år.

Så hvad skal man tro på? Det ene hold spiller med om top seks, det andet spiller i bunden af Superligaen, og selv om SIF formentlig har vist det højeste niveau af de to hold i momenter af sæsonen, har OB vist et langt højere bundniveau og en langt mere solid organisation.

SIF kan heller ikke holde modstanderen fra at score, mens OB er god til at holde modstanderen fra fadet. Det ligner en kamp, hvor fynboerne kommer til at trække det længste strå i et opgør, der formentlig ikke byder på så mange mål.

1-0 til hjemmeholdet OB.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.