Video : Tipsbladet
Superliga

Se oversigten: AaB har efterårets bedste bane

De 14 Superliga-anførere har afsagt deres dom over de 14 Superliga-baner - se hvem der er i top og bund.

Hver sæson kårer Spillerforeningen Superligaens bedste bane efter en rundspørge hos klubbernes anførere, og nu er den første pejling kommet efter, at første del af sæsonen er overstået.

De 14 anførere har afgivet deres stemmer for efterårets oplevelser rundt om i landet, og meldingen er klar. 

Efterårets bedste bane i Superligaen skal findes i Aalborg, hvor Aalborg Portland Park samlet set har fået den bedste bedømmelse med et snit på 4,50 ud af fem mulige og er en smule foran Brøndby Stadion, der løb med hæderen som Danmarks Bedste Bane i 2016/17.

- Jeg glæder mig selvfølgelig over, at der er tæt konkurrence i toppen, og at banen i Aalborg er så god, som spillerne giver udtryk for. Hverken vi eller spillerne forventer andet. Men derfor er det jo alligevel vigtigt at fremhæve og hylde de gode baner, siger Thomas Lindrup - spillerforeningens chef for spillerrådgivning. 

- Banerne er fodboldspillernes arbejdsplads. Det er spillernes kontor. Gode baner giver både gode forhold for spillerne og bidrager positivt til produktet. Det vinder alle på. Det er professionel fodbold, og spillerne yder en enorm indsats for konstant at blive bedre. Det kræver, at de også har gode rammer for at videreføre den indsats på banen – uanset om det er til træning eller kamp.

Som noget nyt i denne sæson har Superligaen nu ikke bare en, men to baner med kunstgræs, hvilket blev en realitet med indvielsen af Silkeborg IF's nye stadion Jysk Park. Men tendensen omkring kunstgræs som den mindst foretrukne baner er den samme som set tidligere sæsoner. Right To Dream Park i Farum er således sidst i bedømmelsen med Jysk Park lige over. 

En skidt start for det nye stadion i Silkeborg, hvor det gamle stadion på samme tidspunkt sidste år blev vurderet som den tredje bedste bane i ligaen.

- Jeg synes ikke, det er i orden, at de bliver budt de forhold, når de skal udføre deres arbejde. Banerne bør prioriteres – for spillernes og spillets skyld

- Sammen med de to kunstgræsbaner er Helsingør Stadion, CASA Arena Horsens og DS Arena i Hobro også i den kedelige ende af tabellen, der ifølge spillerne er ”under middel”. Det er ikke godt nok, fastslår Thomas Lindrup.

- Spillerne optimerer på kost, søvn, behandling, træning og alt andet, de kan optimere på. De skruer på de mindste detaljer i jagten på den gode præstation. I hvert fald de detaljer, som de selv er herre over. Jeg må bare sige, at jeg synes ikke, det er i orden, at de bliver budt de forhold, når de skal udføre deres arbejde. Banerne bør prioriteres – for spillernes og spillets skyld.

Sådan ser stillingen i banebedømmelsen ud efter efterårssæsonen:
Aalborg Portland Park (AaB): 4,50
Brøndby Stadion (Brøndby IF): 4,40
MCH Arena (FC Midtjylland): 4,30
Sydbank Park (SønderjyskE): 3,89
Ceres Park (AGF): 3,67
BioNutria Park Randers (Randers FC): 3,63
EWII Park (OB): 3,50
Lyngby Stadion (Lyngby): 3,12
Telia Parken (FC København): 3,00
DS Arena (Hobro): 2,75
CASA Arena Horsens (AC Horsens): 2,56
Helsingør Stadion (Helsingør): 2,40
JYSK Park (Silkeborg IF): 2,33
Right to Dream Park (FC Nordsjælland): 2,30


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.