Allan Simonsen giver Piontek ret: Vi hylder vores helte for lidt
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Allan Simonsen giver Piontek ret: Vi hylder vores helte for lidt

I forbindelse med Henning Jensens død kritiserede Sepp Piontek, at vi i Danmark ikke gør nok for at hylde vores helte. Allan Simonsen synes, han har en pointe: Man har jo ikke så megen glæde af at blive hædret efter sin død.

Det er en diskussion, der blusser op med ujævne mellemrum. Gør vi nok for at hylde vores helte i dansk fodbold? Det var et tema, da Richard Møller Nielsen døde, inden han blev optaget i Fodboldens Hall of Fame, og det blev et tema igen, da Henning Jensen for nylig døde.

Heller ikke han var en del af Hall of Fame, selv om han i 2006 var blandt de otte nominerede til alle tiders danske spiller og den første dansker i Real Madrid. Tidligere landstræner Sepp Piontek sagde i forbindelse med Henning Jensens begravelse til BT:

- Den største ære, han fik, var det minuts stilhed, han fik i den seneste Champions League-kamp (Real Madrid mod Dortmund, red.). Han kom ikke i Hall of Fame, spørg mig ikke hvorfor. DBU har altid haft problemer med de virkelige helte.

En af de tidligere holdkammerater, der kendte Henning Jensen ganske godt, er Allan Simonsen, der spillede sammen med Jensen i Borussia Mönchengladbach og på landsholdet. Han lægger sig i samme linje som Piontek.

- Jeg er sikker på, at alle fodboldstjerner bliver glade og stolte, når de bliver hædret. Det sker jo kun, fordi de har gjort noget godt. Sepp har en pointe. Man har jo ikke så megen glæde af at blive hædret efter sin død, siger Allan Simonsen til Horsens Folkeblad.

Simonsen og Piontek er i øvrigt begge optaget i Fodboldens Hall of Fame, både individuelt og som en del af 80'er-landsholdet. Allan Simonsen nåede at besøge Henning Jensen, som han betegner som en nær ven, to dage før dennes død.

Henning Jensen måtte dog ikke helt undvære dansk hyldest, da AGF-spillerne bar sørgebind i weekendens kamp mod Brøndby IF. I forårets første hjemmekamp vil han desuden blive mindet med et minuts stilhed.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.