Søren Rieks skal skifte klub: Jeg vil altid bære IFK Göteborg med mig
Foto: Nils Petter Nilsson/Ombrello/Getty Images
Skandinavien

Søren Rieks skal skifte klub: Jeg vil altid bære IFK Göteborg med mig

136 kampe og 36 mål blev det til for Søren Rieks i IFK Göteborgs blå og hvide, og nu forlader han klubben, men ikke uden et kærlighedserklæring som afskedssalut.

Parterne trak beslutningen helt til 11. time, men i går stod det klart, at Søren Rieks og IFK Göteborg skilles. Kontrakten udløber til nytår, og selv om klub og spiller har talt om at forlænge samarbejdet i løbet af efteråret, skal den tidligere landsholdsspiller finde sig en ny klub.

Rieks kom til Sverige fra nedrykkede NEC Nijmegen i 2014, og han nåede at spille 136 førsteholdskampe og score 36 mål undervejs. Han har i hele tiden perioden været en profil for den svenske storklub, og at dømme ud fra hans afskedssalut har han nydt sit ophold.

- Det har været en fantastisk periode i min karriere. Til klubben og ikke mindst alle fans vil jeg vise min påskønnelse og ønske held og lykke fremover. Jeg kommer altid til at bære IFK Göteborg med mig i mit fremtidige liv, siger Søren Rieks til klubbens hjemmeside.

Sportschef Mats Gren er knap så rørstrømsk i sit farvel til Rieks, men lægger ikke skjul på, at klubben gerne ville have, at Rieks var fortsat hos "blåvitt".

- Vi havde gerne set en forlængelse, men Søren har valgt at drage videre med sin fodbold. Vi takker for den tid, han har været hos os, og ønsker held og lykke fremover.

Søren Rieks' afsked markerer også enden på en lille æra i IFK Göteborg, der de seneste år har været ganske danskerglade. Lasse Vibe, Jakob Ankersen og Mads Albæk har alle inden for det seneste halvandet år forladt klubben, der nu ikke har nogen af Rieks' landsmænd tilbage.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.