Video : Tipsbladet
Skandinavien

Jeppe Andersen nyder Hammarbys store kulisse: Ikke i tvivl, når man fejler

Hammarbys har Nordens største hjemmepublikum, og fansene lader spillerne vide, når de fejler. Men selv om man kan føle sig lille på det store stadion, er det fedt at spille foran så mange, synes Jeppe Andersen. Nu håber han, at holdet kan give de mange mennesker en top 5-placering.

Mange ting har været nye for Jeppe Andersen det sidste halve år. Klubben, landet, ligaen, modstanderne. Midtbanemanden skiftede Esbjerg fB og Superligaen ud med Hammarby og Allsvenskan, og netop som han var faldet til efter seks måneder i Sverige, blev hans træner, Jakob Michelsen, i går fyret.

Nu skal Andersen så også have ny træner, men det ændrer ikke på, at han har store forventninger til sit eget 2017. For Jeppe Andersen har fået et halvt år til vænne sig til alle de nye ting og ikke mindst komme sig ordentligt over sin anden alvorlige knæskade, som han først vendte tilbage fra i foråret og blev smidt direkte på banen i EfB's desperate kamp mod nedrykning.

Nu er han oven på. Skaden er fortid, omgivelserne er efterhånden velkendte, og året bliver godt.

- Det skal det. Jeg har været nogenlunde tilfreds med det halve år indtil videre, hvor jeg har spillet en masse og har startet inde i alle kampe, jeg har været klar til, så på den måde har det været rigtig positivt, siger Jeppe Andersen til tipsbladet.dk.

- Udover at spille en masse har jeg skullet falde til og opbygge en form. Det kan godt være svært, når man kommer ind på et hold, der er i gang med sæsonen. Der har været en masse ting, der skulle falde på plads. Jeg har også mærket på mit eget spil, at jeg skulle vænne mig til det.

Da nærværende skribent besøgte Jeppe Andersen i Esbjerg i foråret, talte han om, at han stadig mærkede efterveerne fra sin menisk- og bruskskade. Derfor kunne han ikke sætte en modspiller og skabe plads med sine individuelle færdigheder, som han gerne ville.

- Men det har jeg egentlig ikke kunnet, efter jeg er kommet tilbage. Jeg har ikke følt, at jeg i lige så høj grad har været i stand til at sætte min direkte modspiller og komme afgørende væk fra ham og skabe noget farligt. Det er, fordi der er et eller andet, som stadig irriterer en lillebitte smule og hæmmer mig, sagde han.

Nu har han store forventninger til sig selv og er sikker på, at klubben har det samme. Nu skal Jeppe Andersen tilbage til det niveau, han havde i sin bedste tid i Esbjerg, hvor han spillede på U21-landsholdet og var tæt på et stort skifte til udlandet.

- Mine skader har selvfølgelig været med til at gøre det sværere for mig, men det er ved at være noget tid, siden jeg har været skadet, og jeg er ved at have nået en form, hvor jeg kan nå det niveau igen. Hvor jeg kan sætte fart med bolden, sætte en mand, lave et temposkifte. Det er nogle af de ting, jeg bedømmer mig selv på, siger han.

På mandag vender Andersen og resten af Hammarby-spillerne tilbage til klubben efter jule- og nytårsferie, og forberedelserne til den kommende sæson begynder. De store forventninger begrænser sig ikke bare til Jeppe Andersen individuelt; han håber på succes med holdet, der blev nummer ni i Allsvenskan i 2017.

- Et godt år vil måske være en top 5-placering, hvor vi vinder nogle flere kampe i træk, finder det gode spil frem, underholder publikum, får scoret en masse mål. Når der er så mange fans, vil de også have underholdende fodbold, og det skal vi spille for dem. Vi skal op og blande os, hvor det er sjovt, lyder det fra midtbaneprofilen.

Hammarby har Nordens største hjemmebanepublikum, og i sidste sæson kom over 22.000 i gennemsnit til kampene. I Jeppe Andersens sidste sæson i EfB kom der 4.409 i snit på Blue Water Arena, så det er noget af en forandring at spille på et godt fyldt Tele2 Arena i Stockholm.

- Det har været meget anderledes i forhold til det, jeg har været vant til i Vejle og Esbjerg. At spille foran 20.000 mennesker i gennemsnit, det er sgu en fornøjelse. Det har været fedt, men det har også været noget, man lige skulle vænne sig til. Når man har lavet en fejl, har man ikke været i tvivl, fordi tilskuerne reagerer på det. Man kan hurtigt komme til at føle sig meget lille, når man spiller foran så mange mennesker, men det vænner man sig til, siger Andersen.

- Jeg håber virkelig, vi får et godt år. Jeg kan lige forestille mig, hvordan det er at spille foran dem, når det går godt.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.