Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby-anfører om Oscar-gate: Vi var i chok, folk troede knap på det

Det er snart to år, siden Brøndbys formand, Jan Bech Andersen, blev taget i at svine navngivne spillere, træner og sportschef til på et internetforum. Den nuværende anfører, Johans Larsson, ser tilbage på det, der blev kendt som Oscar-gate.

- Per og Thomas tog så mange vanvittige beslutninger tilsammen pga. uvidenhed og manglende erfaring. At bringe de to nordmænd (Fredrik Semb Berg og Elba Rashani, red.) til BIF til 12 millioner kroner er en vittighed, de stadig griner af i Norge.

Teksten på fanforummet SouthSide Online var sådan set ikke noget usædvanligt i en debattråd om et fodboldhold, der leverede under det forventede. Men da det i foråret 2016 stod klart, at Brøndby IF's bestyrelsesformand, Jan Bech Andersen, stod bag kommentaren under et pseudonym, blussede historien op.

Cheftræner Thomas Frank sagde op, assistenten Claus Nørgaard gik i sympati sin chef, og også direktør Søren Vadmand endte med at gå af. I spillertruppen oplevede de også de uger omkring det, der blev kendt som Oscar-gate, som ganske turbulente.

- Vi spillere var i chok, også ham (Johan Elmander, som Bech Andersen havde kritiseret, red.). Når man fortæller det til folk, så tror de knap nok på det. Det var utrolig specielt. Vi var chokerede og vidste ikke rigtig, hvordan vi skulle håndtere det, siger anfører Johan Larsson i podcasten Lundh.

Backen vidste til at begynde med ikke, hvad der foregik. 

- Jeg, der ikke læser danske medier, havde ingen anelse om, hvad der skete. Man fik besked sent på aftenen om, at vi havde et hasteindkaldt møde om morgenen, jeg tror til og med, at vi skulle have haft fri, men skulle komme ind, fortæller Larsson.

- Jeg havde ingen anelse om, hvad der var sket og var nødt til at sende en besked til min assistenttræner og spørge, hvad der var i gang. Så sendte han bare et link til Ekstra Bladet. Det er klart, at det var utrolig turbulent og en utrolig kedelig måde, som vores træner forlod klubben på.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.