En turbulent tid i Belgien:
Foto: Allan Høgholm/Getty Images
Benelux

En turbulent tid i Belgien: "DC" krydser fingre og håber på ny klub

Den danske fodboldspiller Daniel Christensen, bedre kendt som "DC", er i øjeblikket i gang med sin anden sæson i den lille belgiske klub Westerlo. Personligt har han haft succes i år, men klubben har det så langt fra. Det kan ende med et klubskifte, hvis det rigtige dukker op - allerede i denne måned.

I Danmark er han blevet kendt som venstre back, men hos den belgiske klub KVC Westerlo er Daniel Christensen med succes blevet brugt som venstre kant i denne sæson.

"DC", som han bliver kaldt, har en fortid i danske klubber som AGF, SønderjyskE og AaB, og han har haft personlig succes, siden han i 2016 skiftede fra dansk fodbold til Belgien og Westerlo. Men det er svært med personlig succes, når det ikke kører for holdet, og sådan er det også for Daniel Christensen, hvis mandskab rykkede ud af den bedste belgiske række sidste sæson, og som bare har fortsat derouten.

Nu ligger klubben sidst i den næstbedste række, selv om Daniel Christensen i sin rolle som venstre kant har scoret en enkelt gang og stået for hele otte oplæg. Derfor håber han, at der er klubber, der har kigget med. Klubber, som vil være interesserede i at hente "DC" allerede nu, hvor han har et halvt år igen af sin aftale med KVC Westerlo.

- Jeg har stået i situationen flere gange, hvor jeg har et halvt år igen af min aftale og ikke ved hvordan og hvorledes. Vi må se, om der kan ske noget. Der har været lidt forespørgsler fra nogle forskellige klubber, men der har ikke været nogen konkrete tilbud endnu. Jeg håber stadig, det kan lade sig gøre at finde noget nyt. Det vil være dejligt, siger den 29-årige dansker til tipsbladet.dk.

"DC" er åben for det meste. Han kan godt se sig selv vende hjem til Danmark, og han kan godt se sig selv blive boende i udlandet. Danskeren bor med sin familie i den store havneby Antwerpen - 40 minutters kørsel fra Westerlo, som han betegner som en by med to huse og et fælles lokum.

Klubben er ikke pengestærk, og derfor kan det også være i klubbens interesse at sælge eller lade Daniel Christensen gå allerede nu. "DC" er en af de få etablerede spillere, der i sommer ikke skiftede væk. Danskeren har i hvert fald sin agent, Søren Barslund fra Elite Consulting, til at holde øje med, om der opstår en mulighed i en anden klub.

- Man ved aldrig, om klubben har lyst, eller om de kan få noget andet ind. Jeg tror og håber stadig på, der kan ske noget i de sidste 14 dage af januar. Jeg har det jo godt i Antwerpen, men jeg må omvendt også indrømme, at jeg er ved at køre træt i det i Westerlo.

- Vi må se, hvad der sker, og om det bliver i Danmark, eller hvor det bliver. Jeg ved, at jeg nok har et større navn i Danmark end i andre ligaer rundt omkring, men omvendt kan der også være klubber, der har kigget med og set mig og kan bruge mine kvaliteter. Det ville være spændende, hvis det kunne lade sig gøre. Spørgsmålet er, om en sådan klub kan findes i her i januar, siger Daniel Christensen.

Forløbet i den belgiske klub har i det hele taget været hektisk.

I sommer rykkede klubben som tidligere nævnt ud af den bedste række, og mange af holdkammeraterne gik til andre klubber. Dog ikke "DC", der skulle gå en smule ned i løn i forbindelse med nedrykningen. Samtidig fik Daniel Christensen ny træner, da assistenten overtog jobbet som træner for førsteholdet. Det var den 29-åriges tredje træner på bare et år. En træner, som siden er sat fra bestillingen.

I stedet er Bob Peeters vendt tilbage som træner i klubben - det var også ham, der var træner i de første 14 dage, "DC" var i Westerlo. Og han er den fjerde cheftræner, danskeren arbejder med i KVC Westerlo.

- Det har været turbulent. Det har det på alle tænkelige måder, men det har også været en fed oplevelse. Og er det stadig. Især det første år, hvor vi spillede i den bedste række. Jeg har været med til at slå Anderlecht på udebane, det er ikke sket i 10 år. Vi har spillet i Brugge, og det er sådan nogle oplevelser, jeg tog herned for. Jeg ville prøve noget andet end at spille i Danmark. Nye klubber, nye stadions og sådan. At det så skulle ende med en nedrykning i sidste minut var ikke en del af planen, siger danskeren, der allerede i sommer havde en forhåbning om at komme videre.

- Det har været hårdt, og jeg har lyst til at spille på det højeste niveau. Det lykkedes ikke i sommer (at skifte klub, red.), selv om der var noget, der var tæt på, siger Daniel Christensen og forklarer, at han har det fint med at spille både back og venstre kant, skulle der være en interesseret klub:

- Jeg føler, jeg kan dække begge pladser. Det er begge pladser, jeg kan lide at spille, og det er bare en fordel, at jeg kan dække flere pladser og er komfortabel på flere positioner.

Som tidligere nævnt har Daniel Christensen kun et halvt år igen af sin aftale med Westerlo, men kommer han ikke væk fra klubben i dette transfervindue, har klubben faktisk en option på et år mere med danskeren. Det er dog uvist, om optionen bliver udnyttet. Dels er "DC" nok en af de spillere, der får den bedste løn i klubben, dels er det i marts, klubben skal beslutte sig, om optionen skal udnyttes. På det tidspunkt er KVC Westerlo med al sandsynlighed stadig en del af nedrykningskampen i den næstbedste belgiske række.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.