Silkeborg undgik Skov-klausul: Kunne være solgt til under det halve
Foto: Getty Images
Superliga

Silkeborg undgik Skov-klausul: Kunne være solgt til under det halve

Robert Skov havde en klausul i sin kontrakt, der kunne få ham solgt for godt tre millioner kroner. Den gjaldt dog kun for udenlandske klubber, og i stedet gik han til FC København for mellem 7,5 og 9 millioner.

Et sted midt imellem. Det må være definitionen af den transferpris, som Silkeborg IF fik for Robert Skov, da han gik til FC København i sidste uge. For prisen kunne både have været markant højere og ditto lavere, skriver Midtjyllands Avis.

Ifølge det lokale medie havde Robert Skov nemlig en klausul i sin kontrakt, der lod ham forlade Silkeborg for mellem 2,5 og 3,5 millioner kroner. Den gjaldt dog kun for udenlandske klubber, hvorfor man kunne forlange flere penge fra FC København.

Samtidig var det dog en reel mulighed, at Skov ville skifte til en udenlandsk klub i dette transfervindue, og derfor kunne Silkeborg ifølge Midtjyllands Avis ikke presse prisen helt op i de 14-15 millioner, som de gerne ville. Omvendt var de 9 millioner, som spilleren angiveligt har kostet, mere end de cirka 3, som var skrækscenariet.

Samme avis har tidligere skrevet, at købsprisen var en kende lavere, nemlig 7,5 millioner. 

At udenlandske klubber var inde i billedet, bekræftes af Ståle Solbakken, som i forbindelse med skiftet sagde følgende.

- Vi har længe haft en god og åben dialog med ham og hans repræsentanter, for når en ung spiller har muligheden for at komme til Bundesligaen og andre ligaer i Europa, så er det forståeligt, at han gerne vil tænke sig godt om. Men vi er glade for, at dét vi har arbejdet hårdt på i flere uger nu er lykkedes.

Robert Skov kan desuden få uofficiel debut for FC København i eftermiddag, når holdet møder Zenit Skt. Petersborg på træningslejren i Dubai.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.