FCK sælger stortalent til RB Leipzig
Foto: FCK
Superliga

FCK sælger stortalent til RB Leipzig

FC København sender den bare 16-årige Mads Bidstrup til udlandet med øjeblikkelig virkning. Han har skrevet kontrakt med RB Leipzig.

Forleden erklærede RB Leipzigs sportsdirektør, Ralf Rangnick, offentligt sin kærlighed til det talentfulde midtbanespiller Mads Bidstrup, der er et produkt af FC Københavns ungdomsafdeling.

Nu er de to klubber så blevet enige om en aftale, der sender Bidstrup til Tyskland med øjeblikkelig virkning. Det meddeler FC København på sin hjemmeside.

Handlen kommer, efter man tidligere har solgt stortalentet Victor Jensen til Ajax og Nikolas Nartey til FC Köln, og det er et udtryk for en velfungerende ungdomsafdeling.

Derfor er Ståle Solbakken også glad for at kunne sende Mads Bidstrup på eventyr.

- Vi oplever en stor interesse for de spillere, der bliver udviklet i vores stærke talentafdeling, og her er der tale om, at der er betalt et ekstraordinært stort beløb for Mads Bidstrup. Vi ved, at Mads og hans familie har tænkt grundigt over, om de ønskede at tage det her skridt, og vi må græde med det ene øje og smile med det andet over den her handel.

- Det er en stor cadeau til det arbejde, der bliver lavet i talentafdelingen, som det seneste halve år har sendt spillere videre, der prismæssigt er i den absolutte top i verden i deres årgange. Det er en klar blåstempling af deres arbejde, siger Ståle Solbakken til fck.dk.

TV3 Sport har berettet om en pris på op mod 15 millioner kroner, som senere kan ende op i 20 millioner kroner afhængigt af præstationer i RB Leipzig, men selvom det giver godt i kassen, håber manageren alligevel på, at man kan holde på også de største talenter i fremtiden.

- Vores plan er stadig, at vi skal udvikle spillere til vores eget førstehold, og vi har sagt nej til mange tilbud de seneste 12 måneder. Men med den talentmasse vi har, er det uundgåeligt, at der ind imellem vil være tilbud, vi ikke kan sige nej til på en meningsfuld måde, forklarer Solbakken.

Mads Bidstrup spillede på FC Københavns U19-hold og nåede ikke at få debut på førsteholdet.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.