Video : Tipsbladet
Superliga

AaB A/S politianmeldt i forbindelse med Bassogog-salg

Den danske fodboldklub AaB A/S er blevet politianmeldt af Finanstilsynet for brud på markedsmisbrugsforordningen.

Det var en rigtig god historie, da den danske fodboldklub AaB A/S for et år siden solgte angriber Christian Bassogog.

Angriberen fra Cameroun havde spillet et stort Africa Cup of Nations, og han var samtidig blevet kåret til turnerings bedste spiller, så der lå mange millioner og ventede på AaB i forbindelse med et slag.

Men ifølge Finanstilsynet gik ikke alt efter loven, da spilleren blev solgt til kinesiske Henan Jianye, og derfor er selskabet AaB A/S blevet politianmeldt af Finanstilsynet brud på markedsmisbrugsforordningen.

Da prisen blev skrevet af det danske medie bold.dk, inden salget var gennemført, er det Finanstilsynets vurdering, at AaB A/S via sin hjemmeside skulle have gjort opmærksom på prisen, og hvilken betydning det ville få for selskabets forventninger. Lækagen skulle have fået AaB til at komme med flere oplysninger på sin hjemmeside, fordi de i pressen skrevne oplysninger var rigtige, mener Finanstilsynet.

Det gjorde AaB ikke.

AaB bekræftede samme dag, at klubben lå i forhandlinger om et salg af Christian Bassogog, men undlod at fortælle yderligere.

AaB er uenig i Finanstilsynets vurdering af sagen.

- Det er AaB’s og klubbens juridiske rådgiveres klare opfattelse at AaB nøje har fulgt de retningslinjer for spillertransfers, som Finanstilsynet har kommunikeret til børsnoterede fodboldklubber i 2012, og at der på den baggrund ikke er sket en overtrædelse af Markedsmisbrugsforordningen, står der i en selskabsmeddelelse.

Klubben erkender dog, at "der er konstateret mindre og ubetydelige formelle mangler ved AaB’s insiderlister. Disse mangler har dokumenteret ikke haft nogen betydning i denne sag". Denne del er selskabet også politianmeldt for, men det er en mindre del i det store billede.

Selskabet kan straffes med en bøde, hvis den taber sagen.

 AaB A/S vil nu samarbejde med poltiiet, fremgår det af selskabsmeddelelsen fra AaB.

Du kan læse hele Finanstilsynets skriv på politianmeldelsen her.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.