Video : Tipsbladet
Ligue 1

Balotelli fik gult efter at have gjort dommeren opmærksom på racistiske tilråb

Kick It Out har givet deres syn på sagen om racistiske tilråb mod Mario Balotelli i en ligakamp for Nice.

Mario Balotelli blev lørdag udsat for racistiske provokationer fra Dijon-fansene, da han var i aktion for Nice i ligakamp i Frankrig. Det fik den italienske angriber til at henvende sig til dommeren for at brokke sig over de racistiske provokationer. Nice-angriberen valgte samtidig at gestikulere til tilskuerne om, at de skulle tie stille.

Kampens dommer, Nicolas Rainville, valgte herefter at give Balotelli et gult kort for at have opført sig provokerende.

Nu er organisationen mod racisme i fodbold, Kick It Out, gået ind i sagen, og i et statement gør de det klart, at de tager skarpt afstand fra dommerens beslutning om at give Balotelli et gult kort.

- Kick It Out var chokerede over at se Mario Balotelli modtage en advarsel for at gøre dommeren opmærksom på racistiske udråb, som var direkte henvendt til ham fra Dijon-tilskuerne.

- Det er uacceptabelt og forkert at se det igen. En kampdommer er ikke lykkedes med at følge UEFA-protokollen – noget der har ligget klart i flere år – som kræver, at der bliver gjort noget for at stoppe kampen i et forsøg på at tackle de stødende skældsord, skriver organisationen i et statement.

Kick It Out forklarer samtidig, at de har taget kontakt til Football Against Racism in Europe (FARE), og så forventer de, at de franske fodboldmyndigheder fordømmer de racistiske tilråb mod Balotelli.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.