Spilforslag til Europa League: Danskerklub på svær mission
Foto: Getty Images
Spil

Spilforslag til Europa League: Danskerklub på svær mission

Vi er klar med forslag til torsdagens program i Europa League.

Torsdag kl. 21.05
Celtic - Zenit St. Petersburg
X2
1,50 @ bet365

Celtic virker kronisk overvurderede på hjemmebane, hvor holdet alt for sjældent lever op til myten om at være særskilt stærke.

De grøn- og hvidblusede er ganske vist ubesejrede (9-4-0) efter de første 13 runder af sæsonen i den skotske liga, men til gengæld står Celtic bare med 5-2-5 for de sidste 12 hjemmekampe i CL-regi i perioden fra 2016 til i dag.

De fem hjemmesejre er alle kommet i kvalifikationskampe mod hold fra Gibraltar, Israel og Nordirland samt to gange Kazakhstan, mens vi skal tilbage til 2014 for at finde den seneste hjemmesejr til Celtic i Europa League. Den kom mod rumænske Astra, og blev fulgt op af fem sejrsløse EL-kampe på Celtic Park.

Zenit St. Petersburg har efterhånden udviklet sig til stamgæster i Europa League, hvor holdet har spillet 18 kampe fra 2016-2018 med 15 sejre til følge.

Russerne har ikke spillet en gældende kamp siden midten af december, mens Celtic i samme periode har afviklet 12 kampe. Det har sat sine spor på de to trupper, for mens Zenit blot må undvære øjenskadede Branislav Ivanovic, så har Celtic efterhånden en hel startopstilling på sidelinjen.

Brendan Rodgers må således stille hold uden keeper Craig Gordon, forsvarerne Dedryck Boyata og Marvin Compper foruden midtbanespillerne Tom Rogic, Patrick Roberts, Stuart Armstrong og Jonny Hayes og angriber Leigh Griffiths. Dertil kommer et par tvivlsomme spillere, som det måske er værd at tjekke op på i takt med, kampstarten nærmer sig.

Zenit-træner Roberto Mancini er en snu rad, som bare skal tilbage til december for at finde den seneste udesejr i Europa. Her vandt Zenit med 3-1 over Real Sociedad i en kamp, hvor russerne havde bolden cirka 30 procent af tiden.

Samme kynisme overlever Celtic næppe, og især da ikke når store dele af både forsvaret og midtbanen sidder ude sammen med førstekeeper Gordon og den mest målfarlige angriber i form af Griffiths, der står noteret for 12 mål i 32 kampe denne sæson.

Zenit bør stå med gode chancer for at vinde her. Russerne har dog spillet uafgjort i 5 af de sidste 7 udekampe, ligesom der skal bankes lidt rust af efter to måneders kamppause, så vi spiller på gæsterne suppleret med et X.

Torsdag kl. 21.05
Napoli - RB Leipzig
1
2,13 @ NordicBet

Napoli røg skuffende ud af Champions League på tredjepladsen efter Manchester City og Shakhtar Donetsk. Syditalienerne leverede dog en pæn figur på hjemmebane med sejre over både Feyenoord (3-1) og Shakhtar Donetsk (3-0), mens de engelske favoritter vandt med 4-2 i Den Nye By.

Siden Champions League har Napoli spillet 11 kampe med ni sejre, en uafgjort og et enkelt nederlag, som i øvrigt faldt i pokalturneringen, til følge. Holdet topper derfor fortsat Serie A, når aftenens kamp sættes i gang.

Også RB Leipzig måtte se sig udslået fra Champions League på en tredjeplads under Besiktas og FC Porto. Det skete i Gruppe G, hvor Monaco skuffede fælt, mens de tre øvrige hold slog hinanden på kryds og tværs.

RB Leipzig står med 3-3-2 i de otte kampe siden elimineringen fra Champions League, mens det springer i øjnene, at holdet især har været svage på udebane, hvor de sidste otte kampe blot har givet to sejre, to uafgjorte og hele fire nederlag.

Disse linjer skrives tirsdag aften, så alle detaljer om de to holds trupper er endnu ikke kendte. Det ligger dog fast, at Napoli må klare sig uden Faouzi Ghoulam (11 kampe, 2 mål) i forsvaret, mens Marek Hamsik (24 kampe, 5 mål) meldes tvivlsom med rygproblemer.

Hos RB Leipzig var der op til weekenden problemer med sygdom, men den seneste melding er, at alle mand er klar. Dermed er kun Marcel Halstenberg (15 kampe, 2 mål) ude, mens Ademola Lookman ikke må benyttes efter skiftet fra Everton.

Det er ikke fordi, der er klasseforskel på de to hold. Men RB Leipzig kan alligevel se frem til en hed aften i Napoli, hvor hjemmeholdet roligt kan træde speederen i bund med tanke på, weekendens opgave er en hjemmekamp mod SPAL.

Napoli er stærke på hjemmebane, hvor kun Juventus, Manchester City og Real Madrid har vundet i de sidste 25 opgør, når det førnævnte nederlag i pokalen til Atalanta fraregnes.

Og imod hold fra den europæiske ”andenklasse” har Napoli været knivskarpe med ni sejre og fire uafgjorte i de sidste 13 hjemmekampe i Europa League.

Odds 2,13 på en hjemmesejr ligner et spil, det er værd at være tidligt ude for at købe.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.