Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Silkeborg IF - Lyngby BK

Det er hverdag igen for Lyngby Boldklub, der gerne skal have point med fra Silkeborg for ikke at blive sat for langt bagefter. Omvendt kan Silkeborg for alvor distancere sig fra de tre bundhold.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #SIFLBK #SLDK

Holdnyt:

Silkeborg IF:
For en stund blev salget af Robert Skov glemt, for afløseren, montenegrinske Vladimir Rodic, spillede en stor kamp mod AaB lørdag, hvor han scorede kampens sidste mål og i øvrigt lagde op til det første i SIF's sejr på 3-2.

Dermed fik Peter Sørensen en god start på foråret, selv om klubben til opgøret mod AaB faktisk var ramt af en hel del skader. Samtidig tabte Lyngby, Helsingør og Randers, og dermed tog Silkeborg yderligere skridt væk fra bundholdene.

Nu venter Lyngby så, og efter sidste uges sejr over AaB kan SIF med en sejr over Lyngby være hele hele otte point foran LBK. En sejr til SIF vil samtidig spille holdet helt ind i kampen om top seks.

Til opgøret er SIF uden Gustav Dahl og den brasilianske angriber "Alex". Samtidig er Dennis Flinta, Sammy Skytte og Mikkel Vendelbo ikke klar til at spille, mens Stephan Petersen vender tilbage i truppen sammen med Gustaf Nilsson. Også målmand Peter Friis Jensen er blevet skadet og dømt ude af opgøret.

Davit Skhirtladze sidder ifølge Midtjyllands Avis ude med en skade, han fik mod AaB, men han er med i Silkeborg IF's kamptrup. Så hvad der lige passer, vides ikke.

Mikkel Cramer var på bænken mod AaB - han forsøger at genfinde topformen, efter han sad ude det meste af efteråret og faktisk var i tvivl, om han ville komme til at spille professionelt igen.

Lyngby BK:
Mens SIF har kæmpet med skadesproblemer, har Lyngby Boldklub kæmpet med spørgsmål om eksistensen.

Klubben lever nu og har sikkerhed for resten af sæsonen, og nu skal Thomas Nørgaard så have samlet brikkerne og sikret, at klubben overlever i Superligaen denne sæson. Fem mand nåede at sige farvel til klubben, inden der kom styr på lønningerne, Mikkel Rygaard, Casper Højer Nielsen, Bror Blume, Oliver Kjærgaard samt svenske Simon Strand. Det efterlader Lyngby med en ikke så bred trup.

Det endte med et nederlag på 1-3 mod Brøndby i søndags, og der var klasseforskel på de to hold. Men det er nok ikke så underligt, for Lyngby-spillerne har også haft meget i hovedet, og hvor godt har de lige trænet, når de ikke var sikker på, at de var dækket af forsikringen, skulle de blive skadet i træning?

Nu handler det dog om at komme tilbage på hesten, og kampen mod Silkeborg har potentielt set stor betydning for resten af Lyngbys sæson, hvorfor Thomas Nørgaard skal forsøge at motivere holdet og få det sat op, så klubben kan hente mindst et point i Silkeborg.

Kaptajn Mathias Tauber er ude, efter han i september blev korsbåndsopereret, mens der også er tvivl om målmand Mikkel Andersen. Keeperen måtte sidde over mod Brøndby i søndags med en ankelskade. Jeppe Brandrup var med i bruttotruppen til kampen mod Brøndby, men han var ikke blandt de 11 på banen eller syv mand på bænken.

Karantæne:
Silkeborg IF: Ingen
Lyngby BK: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-2-3-1): Nørgaard - Gammelby, Salquist, Jakobsen, Sikosek - Moro, Sloth - Rodic, Skhirtladze, Rochester - Nilsson

Lyngby BK (4-2-3-1): Snorre - Fosgaard, Sørensen, Lund, Lumb - Ørnskov, Christjansen - Kjær, Shala, Marcussen - George

Profilen:
Silkke en debut for 24-årige Vladimir Rodic i Silkeborg-trøjen. Først en flot assist, hvor han med højre yderside slog den ind i panden på Davit Skhirtladze, siden et oppotunistisk mål, hvor han undyttede en stor fejl af forsvarsspiller Jakob Blåbjerg. Kan han fortsætte formen og skabe en god relation til højre back Jens Martin Gammelby, kan det sagtens ende med at blive et rigtigt fint forår for Silkeborg IF.

Vidste du, at...:
Der er ifølge Lyngby Boldklubs hjemmeside nu bare 19 mand tilbage i førsteholdstruppen - heriblandt tre målmænd. Samtidig er klubbens anfører, Mathias Tauber, korsbåndsskadet, så han er ikke til rådighed for tiden. Dermed er det en noget tynd trup, de kan fremvise i Lyngby.

Dom:
Det er en vigtig kamp for begge hold, men hjemmeholdet må være store favoritter til opgøret. Dels har optakten til forårssæsonen været klart bedst i Silkeborg, dels kom klubben fra første kamp med en sejr, mens Lyngby tabte.

Der er dog en del skader i SIF, der kan få betydning for kampens udfald, mens Lyngby også må foventes at kæmpe med næb og klør for at få et resultat med fra kampen.

Pilen peger dog i retning af en hjemmesejr: Silkeborg har vist store kvaliteter på hjemmebanen i denne sæson, og det kan igen blive udslagsgivende. Det ender 3-1 til Silkeborg.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.