Video : Tipsbladet
La Liga

Ander Herrera og Atlético Madrid-anfører risikerer fængselsdom for matchfixing

En spansk matchfixingsag går nu ind i en ny fase, og folk som Manchester Uniteds Ander Herrera, Leicesters Vicente Iborra og Atletico Madrid-kaptajn Gabi Fernandez kan ende med en langvarig karantæne og en fængselsdom.

Sidste spilledag i La Liga i foråret 2011 er efterhånden ved at være lang tid siden, men den bliver ikke desto mindre ved med at hjemsøge spansk fodbold. Kampen mellem Zaragoza og Levante er gennem længere tid blevet mistænkt for matchfixing, og nu mener spanske anklagere at kunne bevise det.

De hævder, at Zaragoza betalte 965.000 euro til Levante, hvis de lod sig tabe. Det ville nemlig sikre, at Zaragoza forblev i den bedste række.

Ifølge Rizau er mere end 30 spillere under anklage i sagen, herunder årets spiller i Manchester United i sidste sæson, Ander Herrera, Vicente Iborra fra Leicester City og Atlético Madrids anfører, Gabi Fernandez, som i morgen møder FC København i Europa League.

Det kan angiveligt koste de implicerede seks års karantæne fra fodboldens verden samt to års fængsel. Der er dog en vis chance for, at de undgår at skulle ind og sidde, da spanske fængselsdomme på under to år ofte gøres betingede.

Kampen mellem Zaragoza og Levante endte med en 2-1-sejr til førstnævnte, der altså overlevede endnu en sæson i La Liga. Spillerne har løbende afvist indblanding, senest Ander Herrera i sidste uge.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.