Superliga-spørgsmål: Blander FC København sig i guldkampen?
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Superliga-spørgsmål: Blander FC København sig i guldkampen?

Superliga-klubberne er i gang med at positionere sig frem mod slutspillet i Superligaen, og der er en stor kamp i Herning, ligesom Lyngby har meget på spil i runden.

De to tophold FC Midtjylland og Brøndby IF fortsætter parløbet i toppen af Superligaen, mens de tre bundhold alle tabte i forårets første runde i Superligaen.

Så der er en del på spil i de sidste seks kampe af grundspillet, inden klubberne deles op i slutspilspuljerne.

I bunden skal klubberne forsøge at få konktakt med de øvrige hold igen, og i toppen tæller alle point i kampen om at blive mester.

Blander FC København sig i guldkampen?
FC Midtjylland - FC København, søndag klokken 16.00, Canal 9

De danske mestre har haft en frygtelig ringe sæson, men klubben fik trods alt hentet en sejr i forårets første Superliga-kamp med en sejr på 5-1 over Randers. Det var godt nok ikke voldsomt imponerende mod Randers, der lavede store, store fejl, men en sejr er trods alt en sejr.

FC Midtjylland kom fra land med en sejr på 2-0 ude over AC Horsens, og det var en fin sejr i en kamp, hvor Horsens havde mange dødbolde. Men der er stadig spørgsmålstegn ved holdet, der har fået flere nye ind, og spillet var heller ikke specielt godt nod AC Horsens.

Nu mødes de to hold i Herning, og selv om FCK reelt har udspillet sine muligheder i toppen af Superligaen, har klubben stadig muligheden for at blande sig i guldkampen ved at tage point fra for eksempel FC Midtjylland. FCK har samtidig brug for pointene - dels for at sikre en plads i top seks, dels i jagten på FC Nordsjælland, der som nummer tre i tabellen ligger 10 point foran FCK.

Da de to hold mødtes i Telia Parken i foråret, var det underholdende, og publikum blev budt syv mål.

Kan Lyngby få kontakt med midten af Superligaen?
Silkeborg IF - Lyngby BK, lørdag klokken 16.00, TV3 Sport

Der er udbetalt løn i Lyngby, og det betyder også, at alt fokus nu er på spillet på banen. Det har ingenlunde været en god optakt til forårssæsonen for Thomas Nørgaard, der tilmed har mistet blandt andre Mikkel Rygaard og Bror Blume på grund af de økonomiske problemer.

Det endte med et nederlag på 1-3 hjemme mod Brøndby i søndags, og det var til at se, at Lyngby-holdet ikke var sammenspillet - at optakten til kampen havde været ringe. Ligesom Lyngby tabte, tabte Helsingør og Randers, der begge ligger under LBK. Omvendt gik det vel for AGF, Silkeborg og SønderjyskE, der ligger som 11, 10 og 9 i Superligaen, så det er vigtige kampe, der venter for de nederste hold i tabellen.

Og især for Lyngby, der skal finde det gode spil frem til mødet med Silkeborg, hvor et nederlag vil betyde, at der er otte points forskel på de to mandskaber. Et nederlag vil altså betyde, at Lyngby kan blive isoleret i den nederste del af rækken.

Hvem skal være topscorer i Superligaen?

Der er flere bud på en mulig topscorer i Superligaen, men efter Emiliano Marcondes' skifte væk fra dansk fodbold og FC Nordsjælland, er det helt åbent om at blive Superliga-topscorer.

Marcondes noteretede sig for 17 scoringer efterfulgt af Hobros Pål Alexander Kirkevold med 13 og FCN's Ernest Asante med 12. Det blev der ikke lavet om på i første runde af foråret, men både Pieros Sotirou fra FCK og Anders K. Jacobsen fra OB nu er oppe på 10 scoringer efter henholdsvis to og tre scoringer i weekenden. Paul Onuachu står på ni scoringer, efter han scorede mod AC Horsens.

Det tegner til at blive en tæt kamp om topscorertitlen i toppen af Superligaen, hvor de næste uge kan vise sig at blive afgørende i forhold til at finde ud af, hvem der helt præcis skal være Superligaen næste målkonge.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.