FC Midtjylland henter stor skalp efter sejr over FCK

FC Midtjylland vandt søndag eftermiddag med 3-1 over FC København i Superligaen, og tager dermed tre meget vigtige point.

FC Midtjylland skulle søndag eftermiddag bevise mod mestrene fra FC København, at de sagtens kan kalde sig mesterskabskandidater trods salg af spillere som Alexander Sørloth, Rasmus Nissen og Filip Novak.

Her blev det til en sejr på 3-1 for midtjyderne i et opgør, der faktisk først lignede en kamp, hvor FC København skulle tage sejren. I første halvdel af første halvleg lå FCK'erne tungt på kampen, og det var derfor meget naturligt, at de kom foran med 1-0 efter 24 minutters spil.

Det gjorde de efter et ret simpelt angreb, hvor hvor Peter Ankersen bliver spillet op i højresiden - og lægger den fladt ind til Pieros Sotirious, der nemt kunne lægge bolden i mål, mens FCM'erne stod passivt og så på.

Måske var FCK-målet et walk-up call for midtjyderne, for kort tid efter, så havde de selv fået bolden over stregen. Det skete efter et indkast, hvor man fastholdte presset og Zsolt Korscsmar blev med fremme. Og da Lüftner headede bolden lige op i luften, kunne netop ungareren få fat i bolden inde i feltet og lægge den ind til FCM's unge Frank Onyeka, der fik bolden i mål.

Kort før pausen lå bolden igen i FCK-målet, da William Kvist ved en fejl overlod bolden til FCM's Mikkel Duelund, som derefter gik den direkte vej mod Robin Olsens mål og hamrede bolden i netmaskerne.

I anden halvleg havde FC København svært ved at få åbnet op for FC Midtjyllands defensiv, og selv en indskiftning af Viktor Fischer gav ikke pote. I stedet kunne Marc Dal Hende prikke bolden i mål til 3-1 med to minutter tilbage af den ordinære spilletid efter et frispark fra Jakob Poulsen, der ramte stolpen.

FC Midtjylland er dermed foran med fire point ned til Brøndby, der spiller senere søndag.