Avis: Pris for nyt Helsingør-stadion er 22 millioner over budgettet
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Avis: Pris for nyt Helsingør-stadion er 22 millioner over budgettet

Det nye fodboldstadion i Helsingør har været i udbud, og det billigt bud var 22,7 millioner dyrere end budgetteret. Det er næsten 40 procent over de 57,6 millioner, byrådet har afsat.

Det er stadig planen, at det nye fodboldstadion i Helsingør skal stå færdig i løbet af efteråret, men nu er projektet stødt på en ny forhindring. Det ser ud til at blive markant dyrere end planlagt.

Projektet har netop været i udbud, og ifølge Frederiksborg Amts Avis var det billigste tilbud på 80,3 millioner kroner. Det er 22,7 millioner mere end de 57,6, som byrådet har godkendt for det nye stadion. 

Det vil i givet fald overskride budgettet med knap 40 procent.

Helsingør Kommune skal samtidig bygge et nyt sundhedshus og et nyt plejehjem, så stadionbyggeriet kan lægge et pres på kommunens anlægsbudget. En løsning kan også være at skære dele af det nye stadion fra, så det bliver billigere.

Lars Rich, der er en del af kommunens direktion, har tidligere sagt, at man godt kan skære dele af byggeriet fra, så det kan leve op til kravene i 1. division. Det vil dog i givet fald gøre det desto dyrere at opgradere, hvis FC Helsingør overlever i Superligaen, og kommunen gerne vil stille et Superliga-egnet stadion til rådighed.

Sagen om det nye fodboldstadion skal igen på byrådets dagsorden på mandag.

Det er ikke første gang, stadionbyggeriet møder modstand. Inden lokalplanen blev vedtaget i december, modtog kommunen over 1700 klager fra borgere og organisationer. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.