Video : Tipsbladet
Superliga

Per Wind om sønnikes FCK-debut: Du kan bande på, jeg er stolt

Jonas Wind debuterede torsdag for FC København, og da angriberen løb på banen, sad farmand Per Wind på FCK-bænken med en klump i halsen.

FC København har i lang årrække haft en Wind siddende på bænken, og torsdag havde løverne også en spiller med efternavnet Wind løbende rundt på banen. I udekampen mod Atletico Madrid i Europa League debuterede Jonas Wind for de danske mestre, da han fik det sidste kvarter af kampen.

Farmand Per Wind fulgte sønnikes debut på nærmeste hold. Siden 2001 har den tidligere Frem-keeper været en del af staben i FC København - først som målmandstræner og siden 2013 som Team Manager. Tidligere på måneden blev 19-årige Jonas Wind forfremmet til førsteholdstruppen i FCK, og torsdag debuterede han så.

- Du kan bande på, at jeg er stolt. Det var en stor scene at debutere på, og selv om det 'kun' var 14-15 minutter, han fik, var det flot. Jeg fik en klump i halsen, det er klart. Det er min mindste pode ud af fem, og jeg har også to andre drenge, som også har gjort det flot i fodbold, men Jonas spiller trods alt på det højeste niveau. Det er et stort delmål, han har nået ved først for et par uger siden at skrive under på en fire og et halvt år-lang kontrakt og så debutere her. Ahr, det er svært ikke at være stolt, siger Per Wind til BT.

At være "trænerens søn" er et af de sværeste prædiakater at havde siddende på sig i fodboldens verden, og det er nok ikke meget nemmere at være søn af Team Manageren. Per Wind slår fast med syvtommersøn, at Jonas Wind har måttet arbejde mindst lige så hårdt for sin debut som alle andre, der slipper igennem nåleøjet i FCK.

- Ståle er ikke sådan en, der giver tjenester. Det stod mellem Mads Roerslev og ham, og det er træningen, og hvad der sker i kampbilledet, som afgør, hvem der skal ind. Jonas har altid lavet mål, siden han var lille. Nu spiller han fast på det danske U19-landshold, hvor han danner angreb med Inters Jens Odgaard, og uden at det skal lyde alt for pralende, ser jeg store muligheder for Jonas, lyder det fra Per Wind.

Per Wind er desuden rådgiver for Jonas Wind, der af samme årsag ikke har nogen agent. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.