Marcus Ingvartsen-interview: Jeg ved jo godt, jeg er et dyrt indkøb
Foto: KRC Genk
Superliga

Marcus Ingvartsen-interview: Jeg ved jo godt, jeg er et dyrt indkøb

Marcus Ingvartsen blev i sommer det dyreste indkøb i Genks historie. Nu er sidste sæsons Superliga-topscorer blevet parkeret på bænken efter en svær start i Belgien.

Den 28. maj sidste år stod Marcus Ingvartsen med armene i vejret.

På denne dato spillede angriberen sin sidste kamp for FC Nordsjælland, og han markerede dagen med at score et enkelt mål, da Farum-klubben vandt 2-1 i Brøndby i sidste spillerunde. Scoringen var Ingvartsens nummer 23 i sæsonen, og det gjorde ham samtidig til topscorer i Superligaen. Halvanden måned senere blev han solgt til KRC Genk i Belgien, og drømmen om et udlandseventyr gik i opfyldelse.

Siden er det begrænset, hvad Marcus Ingvartsen har haft at juble over. Den danske angriber har haft en vanskelig start i Genk, og i de seneste tre kampe har han siddet på bænken uden at få spilletid. 

Ja, det er blevet en helt anden hverdag for 22-årige Marcus Ingvartsen.

- Det har været dejligt at komme ud og prøve nogle nye ting og få nogle nye indtryk. Jeg mærker meget tydeligt, at jeg er kommet til en større klub i en større liga, men det er også, hvad jeg havde forventet, siger Marcus Ingvartsen til tipsbladet.dk.

Han tøver ikke med at kalde den belgiske liga noget stærkere end den danske.

- Niveauet er bare højre end hjemme i Danmark. Det gælder i forhold til de modstandere, man er oppe imod, og det gælder i den daglige træning. Jeg har også skullet vænne mig til en anden spillestil og nogle nye løbemønstre, siger Ingvartsen og tilføjer:

- De bedste hold i Danmark ville helt sikkert også kunne begå sig i Belgien, men når jeg siger, at ligaen er meget bedre, så tænker jeg først og fremmest på den individuelle kvalitet. Det er på et niveau, jeg ikke så i Superligaen. I Danmark er man måske lidt skarpere rent taktisk, mens det her i Belgien meget afhænger af de individuelle kvaliteter. Jeg tror også, at det er grunden til, at klubberne i Belgien laver flere stor salg, end man normalt ser i Superligaen.

Genk spiller 4-3-3, ligesom FC Nordsjælland gjorde i størstedelen af Marcus Ingvartsens tid i klubben, og danskeren huserer også som 9'er i Belgien, så mange ting er genkendelige, men alligevel er det også meget anderledes.

- I FC Nordsjælland havde vi en meget bestemt måde at gøre tingene på. Vi havde meget boldbesiddelse, mens det her i Genk er lidt mere direkte. Vi har også bolden meget, men der er alligevel nogle andre tanker bag, hvad vi skal gøre med den, og det tager tid at tilpasse sig. Der er generelt lidt mere fart over feltet, lyder det fra Genk-angriberen.

Marcus Ingvartsen har i denne sæson scoret fem mål efter 28 ligakampe, og det har han krydret med to mål i pokalen. Det er noget under, hvad både han og klubben havde håbet på.

- Jeg havde håbet, jeg kunne køre videre fra, hvor jeg slap i FC Nordsjælland, og selvfølgelig havde jeg da også håbet på flere mål. Jeg har omvendt også været helt bevidst om, at det tager tid at tilpasse sig noget nyt, og så har vi også været inde i en lidt skidt periode med holdet, som blandt andet betød, at der blev skiftet cheftræner. Jeg synes, det ser bedre ud nu, men det er klart, at de udfordringer, vi havde som hold, selvfølgelig heller ikke ligefrem hjalp mig, siger Marcus Ingvartsen og tilføjer:

- Jeg vidste godt, hvad jeg kom ned til, og jeg havde på ingen måde en forventning om at gå direkte ind og lave 25 mål i min første sæson. Det er ikke realistisk, men jeg vil selvfølgelig gerne gøre det godt og også bedre, end jeg har gjort hidtil.

- Jeg fornemmer stadig, at klubben tror 100 procent på mig, og jeg har også stadig en følelse af, at det her skifte var det rigtige for mig. Jeg havde håbet på mere, og klubben havde håbet på mere fra mig, men vi har en fælles tro på, at det nok skal lykkes.

- Jeg ved jo godt, jeg er et dyrt indkøb
Marcus Ingvartsen underskrev en fire-årig aftale med KRC Genk den 12. juli sidste år, og prisen lød angiveligt på godt 37 millioner kroner. Det er mange penge at tjene for en dansk klub, og det er mange penge at betale for en belgisk klub. Især for Genk. Marcus Ingvartsen er således klubbens dyreste indkøb nogensinde. 

Indtil videre vil det være forkert at påstå, at Genk har fået smæk for skillingen med Marcus Ingvartsen, men den tidligere Superliga-topscorer føler ikke, at han er hæmmet af det dyre prisskilt.

- Jeg ved jo godt, at jeg er et dyrt indkøb, og med det følger også forventninger fra omverdenen. Det er helt naturligt, men jeg løber ikke rundt og tænker på, at jeg skal præstere ud fra det beløb, jeg har kostet. Det ville der ikke komme noget godt ud af, hvis jeg gjorde, fastslår Marcus Ingvartsen.

Er du ramt på selvtilliden?

- Jeg havde da mere selvtillid, da jeg var topscorer i Superligaen. Det ville være løgn, hvis jeg påstod andet. Men jeg hæfter mig også ved, at jeg har spillet en del, og så må jeg bare se det som lærepenge og et skridt i min udvikling.

Marcus Ingvartsen nåede 76 kampe for FC Nordsjælland, og han er mere eller mindre opvokset i Farum-klubben og i de trygge rammer. Derfor var tiden også inde til et klubskifte, fastslår Marcus Ingvartsen, der ville have gjort præcis det samme, hvis han kunne gøre det om.

- Jeg har ikke et sekund fortrudt mit skifte, og jeg er helt sikker på, at det nok skal blive godt, slutter han.

I Genk er Marcus Ingvartsen blandt andre holdkammerat med landsmanden Joakim Mæhle. Klubben er aktuelt nummer fem i ligaen. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.