Video : Tipsbladet
Landshold

Hareide: Hellere Jakob Poulsen end Nørgaard og Jensen

Åge Hareide udtager hellere Jakob Poulsen til VM end Christian Nørgaard og Mathias Jensen. Pierre-Emile Højbjerg synes helt ude af regnskabet.

Mange centrale midtbanespillere skiller sig lige nu ud i Superligaen, og det tegner lovende for fremtiden, at spillere som Mathias Jensen og Christian Nørgaard for alvor har makeret sig som profiler i Danmarks bedste fodboldrække. Til dagligt spiller de en vigtig rolle hos henholdsvis FC Nordsjælland og Brøndby IF, og så har de fremtiden foran sig.

Det har Jakob Poulsen i FC Midtjylland knap så meget i fodboldmæssig forstand, men den snart 35-årige midtbanemand har også haft en sæson på et meget højt niveau. Og det er ikke gået ubemærket hen hos landstræner Åge Hareide.

Han har lige nu FC Midtjylland-profilen foran Christian Nørgaard og Mathias Jensen i VM-regnskabet.

- Jeg vil hellere have Jakob Poulsen. Det har noget med erfaring at gøre. En slutrunde og i det hele taget det at spille på landsholdet handler meget om erfaring. Der er et kæmpe spring fra U21 og op på det her niveau, og det kan tage tid. De landshold, som fungerer på det her niveau, har en gennemsnitsalder på 28-29 år, og vi har 24,5, så vi har mange unge spillere, siger Åge Hareide og tilføjer:

- Vi kan blive for unge. Da vi startede VM-kvalifikationen, var vi måske lidt for naive. Vi troede meget på de unge, og det gør vi fortsat, men vi havde for mange på én gang, og så lavede vi fejl. Og vi skal ikke lave fejl, vi skal være bundsolide.

En spiller, som synes at være helt væk fra kapløbet om at komme med til VM, er Pierre-Emile Højbjerg, der har tilkæmpet sig en del mere spilletid i Southampton på det seneste og tidligere været en fast del af landsholdet.

- Vi skal bevare tilliden til de spillere, som har kvalificeret os. Pierre-Emile var slet ikke med i 2017, så nu er det andre, der skal have chancen. Jeg så godt, han spillede i weekenden mod Newcastle, men først og fremmest handler det om de spillere, der har været med hidtil, og så må vi se, lyder det fra landstræneren.

Åge Hareide fortæller desuden, at han har et godt øje til Daniel Wass i Celta Vigo, og at han skulle have set ham i kamp i weekenden, men den tidligere Brøndby-spiller er skadet i øjeblikket, hvorfor landstræneren aflyste sin tur til Spanien. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.