Video : Tipsbladet
Landshold

Åge Hareide smider 3-5-2 i skraldespanden

Åge Hareide har helt droppet at spille 3-5-2 på landsholdet. Det var ellers den formation, han lagde ud med som dansk landstræner.

Åge Hareide var ment som et frisk pust, da han overtog tjansen som dansk landstræner efter Morten Olsen, der havde siddet i stolen i 16 år, og noget af det første, nordmanden foretog sig, var at gå væk fra Morten Olsens foretrukne 4-3-3-formation.

I stedet stillede landsholdet op i en 3-5-2-formation i Åge Hareides første kampe i spidsen, men ret hurtigt gik landstræneren væk fra den idé, og tilbage kom 4-3-3, som Danmark blandt andet sikrede sig VM-billetter med. Og det bliver også formationen til sommerens slutrunde i Rusland.

3-5-2 er død og begravet.

- Ja, det vil jeg sige. Det kan være, vi sætter et par ekstra folk ned bagved, hvis vi skal forsvare en føring. Men det er kun måske. Hvis vi fører mod Frankrig, så spiller vi med fire midstoppere. Det hedder vist en 6-3-1, siger Åge Hareide med et smil.

Danmark skal foruden Frankrig møde Peru og Australien i det indledende gruppespil ved VM. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.