Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Brøndby IF - Hobro IK

Hjemmeholdet skal bruge tre point i jagten på guld i toppen af Superligaen, mens udeholdet kan bruge med en sejr kan sikre sig sjettepladsen og dermed en plads i Mesterskabsspillet, hvis Horsens ikke slår Lyngby.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: 3+
Hashtag: #BIFHOB #SLDK

Holdnyt:

Brøndby IF:
Det endte blot med en pointdeling, da Brøndby IF var på besøg i Horsens senest, og således er der status quo i toppen af Grundspillet, hvor der kun resterer en enkelt kamp. Brøndby fører, fordi klubben har en bedre målscore end FC Midtjylland.

Selv om det var et lidt skuffende resultat, ændrer det ikke ved, at Brøndby stadig ikke har tabt en Superliga-kamp siden august. Ganske imponerende.

Hjemmeholdet er i kampen mod Hobro IK uden Christian Nørgaard, der sidder ude med karantæne, mens Besar Halimi stadig plejer en forstrækning, der har holdt ham ude i hele foråret. Simon Tibbling var syg senest, men er med igen og ventes at gå direkte ind i startopstillingen igen.

Hobro IK:
Thomas Thomasberg og Hobro IK spillede senest 1-1 mod Silkeborg IF, og dermed ser vejen til en plads i Mesterskabsspillet svær ude for oprykkerklubben. Hobro skal vinde i Brøndby, samtidig med at enten Horsens skal smide point eller AaB tabe, for at Hobro IK kommer i top seks. Alene at vinde udekampen mod Brøndby ser besværligt ud.

Til kampen er Mads Justesen, der har døjet med en skulderskade, og Jacob Tjørnelund tilbage i Hobro-truppen, mens Nicholas Gottfredsen stadig er ude. Sidstnævnte har ikke spillet i foråret. 

Edgar Babayan vender til gengæld tilbage fra karantæne.

Hobro har ikke fået den bedste optakt til kampen - klubben er ramt af sygdom, og det har fået dem til at aflyse torsdagens træning. 

Karantæne:
Brøndby IF: Christian Nørgaard
Hobro IK: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-1-2): Rønnow - Larsson, Arajuuri, Röcker, Jung - Fisker, Vigen, Tibbling - Mukhtar - Wilczek, Pukki

Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Amankwah, Minor Petersen, Kopplin - Mikkelsen, Hammershøy-Mistrati, Brix-Damborg, Babayan - Antipas, Kirkevold

Profilen:
Det kan hurtigt blive en travl dag for gæsternes keeper Jesper Rask. Målmanden får sit at se til, når han skal forsøge at afvise Mukhtar, Pukki og alle de andre Brøndby-spillere. Hold øje med målmanden, for skal Hobro have noget med fra opgøret, kræver det en god præstation fra Jesper Rask.

Vidste du, at...:
Brøndby har bare én gang slået Hobro IK på egen bane, mens det to gange af de i alt tre Superliga-møder i Brøndby mellem de to klubber er blevet til nederlag.

Dom:
På papiret har Brøndby IF klart mest at spille for. Klubben kæmper i toppen af Superligaen og skal således bruge tre point for at holde fast i førstepladsen. Skulle Hobro mod forventning vinde i Brøndby, kræver det stadig hjælp at sikre sig en plads i top seks. Klubben vil helt sikkert gå efter det, men det bliver svært.

Skulle Hobro ikke ende i top seks og dermed sikre en plads i Mesterskabsspillet, skal klubben håbe, at OB eller SønderjyskE går forbi dem i tabellen, fordi holdet så vil ende som numer otte eller ni i Grundspillet og dermed komme i den Gruppespilspulje, hvor både Lyngby og Randers befinder sig. Der vil derved være længere ned til playoffkampene om nedrykning.

Vi tror, at Brøndby vinder en forholdsvis sikker sejr. 3-0 til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: