Guldkampen intakt: Wikheim og Thychosen sikrede FC Midtjylland vaklende hjemmesejr over SønderjyskE

FC Midtjylland var længe i kontrol, men måtte frem til kampens overtid for at slå SønderjyskE på MCH Arena i Superliga-grundspillets sidste spillerunde.

FC Midtjylland skulle hjemme på MCH Arena forsøge at holde trit med Brøndby IF i toppen af Superligaen, imens SønderjyskE både jagtede et håb om med en sejr at sikre sig en plads i det kommende mesterskabslutsspil, men samtidig også kunne konstatere, at det første scenarie ville blive svært, og at et nederlag ville sikre klubben et bedre udgangspunkt i de kommende nedrykningsspil.

Bubacarr Sanneh fik chancen fra start for FC Midtjylland, og efter 3 minutter burde den gambiske vintertilgang fra AC Horsens have scoret. Jakob Poulsen sparkede et frispark hurtigt og præcist, og imens SønderjyskE-forsvaret var uopmærksomt, havde Sanneh umarkeret muligeden for at dirigere bolden i mål. I stedet røg hans dårlige træf forbi. Få minutter senere var Sanneh igen på spil, da han snittede Kian Hansens lange indkast videre, og Marc Dal Hende helt inde i det lille felt gled ind i bolden, som dog blev reddet på stregen.

Topholdet FC Midtjylland var generelt farligst i begyndelsen, og som halvlegen skred frem, fik man kun større og større kontrol med kampen. Efter 26 minutter kom forløsningen og den fortjente føring. Gustav Wikheim overmatchede i en løbeduel sin oppasser Anders Egholm og sendte bolden tilbage i feltet, hvor Mads Thychosen var stødt med frem fra sin wingback. Thychosen sparkede med en kontrolleret inderside bolden højt i nettet og scorede sit første mål for klubben.

SønderjyskE havde inden kampen en teoretisk, om end meget spinkel, mulighed for at kvalificere sig til mesterskabsslutspillet. Det krævede først og fremmest en overraskende udesejr, og desuden at AC Horsens skulle tabe, Hobro og OB ikke vandt sine kampe. SønderjyskE havde dog svært ved at klare sit eget arbejde i første halvleg, hvor gæsterne startede sit pres langt tilbage og generelt var dårlige til at holde fast i bolden. Emil Scheels tilbud efter 37 minutter var reelt eneste gang, at man for alvor gjorde væsen af sig. Erik Sviatchenko oversatsede og mistimede sit angreb, og i fraværet af opbakning kunne Scheel selv samle bolden op, da den igen landede på græsset. Alene med Jesper Hansen var dog Scheel langsom om at få afsluttet, og Hansen afværgede en udligning.

FC Midtjylland var i seneste runde heldige med at spille uafgjort i sin udekamp imod FC Nordsjælland, og i denne Superliga-grundspillets sidste spillerunde var opstod der igen problemer i anden halvleg, hvor SønderjyskE kom bedre fra start end i første halvleg og stod længere fremme. Thorups mandskab havde dog fortsat mulighederne, og Wikheim burde i to omgange have fordoblet føringen. Efter 57 minutter brugte nordmanden sin fart til at komme alene frem tll Sebastian Mielitz i SønderjyskE-målet, men Wikheims afslutning manglede kvalitet, og 7 minutter senere blev han spillet fri af Mikkel Duelund. Igen for langsom i sin eksekvering. Der lagde sig en forbandelse over angriberen.

SønderjyskE fik til sidst grund til at satse offensivt - AC Horsens var pludselig nede med 1-0 imod Lyngby, Randers førte 2-1 imod OB, og Hobro førte ikke imod Brøndby - og med en mere offensiv indstilling satte det sig pludselig i gæsternes indflydelse på kampen. FC Midtjylland kom langt tilbage at stå, og efter 86 minutter ramte Niki Zimling en nedfaldsbold i feltet, hvor udligningen efter Kian Hansens afretning trillede i nettet ved siden af en forstenet Jesper Hansen.

Kort tid efter udlignede AC Horsens imod Lyngby, og ikke meget senere fik Wikheim igen muligheden for at score. SønderjyskEs håb om mesterskabsslutspillet fortonede sig, og da ovetiden begyndte, fik Wikheim så endelig scoret. Nordmanden kunne nemt kunne sætte sidste fod på et godt angreb og Tim Sparvs overraskende forarbejde i en blottet venstre side. 2-1 til FC Midtjylland, hvis sløsede anden halvleg var tæt på at koste sejren. Det skete ikke, og med Brøndbys 2-1-sejr er guldkampen endnu intakt. SønderjyskE skal spille om at undgå nedrykning, men kommer til at gøre det med et godt udgangspunkt.