Video : Tipsbladet
Bundesliga

Tyske klubber stemmer for at beholde 50+1-reglen

Den højtbesungne regel, der sikrer de tyske moderklubber kontrollen med deres professionelle overbygninger, består. Det har de 26 klubber i 1. og 2. Bundesliga i dag besluttet.

I de seneste år, hvor rige (primært) mænd fra Rusland, USA, Mellemøsten og Kina har købt sig ind i Europas fodboldklubber, har mange fans misundeligt kigget mod Tyskland og den såkaldte 50+1-regel.

Den sikrer moderklubberne kontrol med deres professionelle overbygninger, og den får også lov at bestå i fremtiden. Det har repræsentanter fra de 36 klubber i Bundesligaen og 2. Bundesligaen i dag besluttet på den tyske ligaforenings generalforsamling.

Det var et forslag fra 2. Bundesliga-klubben St. Pauli, der blev stemt igennem, skriver Deutche Welle

- Alle, der vil fodbolden det godt, er glad for denne beslutning. Det er et vigtigt signal at udsende herfra, sagde klubbens direktør, Andreas Rettig, efter afstemningen.

Ifølge DW vil klubberne i de kommende måneder diskutere, hvordan de kan gøre reglen endnu mere juridisk sikker. Men selv om et flertal af tyske ligaklubber altså fortsat støtter reglen, har den også sine kritikere.

Nogle mener, at den hæmmer klubberne i deres jagt på de stenrige konkurrenter i de øvrige europæiske lande. Der er desuden også klubber, der bøjer reglen. Bayer Leverkusen, Wolfsburg, Hoffenheim og RB Leipzig har på hver sin måde omgået den.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.