Video : Tipsbladet
Landshold

DBU blåstempler "store patter"

Landsholdet skal have lov til at synge om store patter, lyder det fra DBU.

Da Danmark havde kvalificeret sig til VM i Rusland med en 5-1-sejr over Irland i Dublin, kunne man på diverse videoer konstatere, at der i landsholdets sejrsang i omklædningsrummet blandt andet blev sunget om "store patter".

Det faldt blandt andre foreningen Everyday Sexism Project Danmark for brystet, som åbent gik ud og kritiserede landsholdet. Fodboldens Etiske Råd i DBU uddelte i den forbindelse en "løftet pegefinger" til landsholdet.

Da Danmark torsdag vandt 1-0 over Panama i en venskabskamp, blev der igen sunget om "store patter" i omklædningsrummet, og dermed kan debatten i teorien starte forfra, men fra DBU er holdningen, at man bakker op om spillernes sejrsang.

- Det er op til landsholdet, hvad de vil synge efter sejren, og det har hele tiden været vores holdning. For mig er det afgørende, at der ikke er noget nedladende i det, og at det her er en sejrssang, der bliver sunget mange steder i dansk fodbold - fra Serie 5 til Superligaen og på diverse landshold gennem tiden, siger Jakob Høyer, der er kommunikationschef i DBU, til Ritzau.

Per Larsen, der er formand for DBU Fodboldens Etiske Råd, kalder det et "koks", at landsholdet atter synger om store patter efter debatten i november sidste år. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.