Optakt: FC Nordsjælland - FC Midtjylland
Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - FC Midtjylland

Det er nummer to mod nummer tre, det er kamp for bronze og for guld, og det bliver formentlig ganske underholdende.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Slutspil: Mesterskabsspil
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: Canal 9
Hashtag: #fcnfcm #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Holdet fik lidt tiltrængt luft til FC København, da de selv vandt over AaB, mens FCK tabte til FC Midtjylland i sidste runde. Så nu er FC Nordsjælland tilbage på et seks points forspring til fjerdepladsen.

Før det havde FCN tabt to kampe på stribe for første gang i sæsonen, hvilket fulgte en kamp mod søndagens modstander, FC Midtjylland. Det opgør, som også blev spillet i Farum, endte med en 1-1-løsning.

De kampe, som holdet spiller i mesterskabsspillet, må være voldsomt udviklende for Kasper Hjulmands unge knægte, for ikke alene er det mod gode modstandere; der er også noget på spil. Af samme årsag er der et vist pres på, når midtjyderne kommer på besøg.

Hjulmand kan glæde sig over, at Mikkel Damsgaard er tilbage efter endt karantæne mod AaB, men til gengæld er der fortsat afbud fra Jonathan Amon, Patrick Da Silva og Godsway Donyoh, der alle genoptræner fra skader. Værst ser det ud for Da Silva, der ikke bliver klar igen i denne sæson.

FC Midtjylland:
Det blev både dramatisk og sent, men det blev nok så vigtigt til tre point, da FC Midtjylland havde besøg af FC København i mandags. Dermed holdt de nemlig trit med Brøndby IF i det parløb af toppen af Superligaen, som har varet hele foråret.

Sejrene ser ud til at komme en smule lettere til Brøndby-mandskabet i denne periode, hvor FCM i højere grad skal kæmpe sig til dem. Siden Brøndby vandt i Herning, har midtjydernes resultater lydt som følger: 2-1, 1-1, 2-1, 1-0 og 3-2. Det er jo fint, så længe de bare får sejrene, men spørgsmålet er, om de kan blive ved med at vride de smalle af slagsen ud.

Til gengæld viste holdet mod FCK, at moralen i truppen ikke fejler noget. Det er ganske enkelt stærkt at vende 0-2 til 3-2, og selv om spillet ikke altid var lige godt, må sejren give et mentalt rygstød til de kommende kampe. 

Der er desværre for FC Midtjylland ikke meget, der tyder på, at de skadede spillere vender tilbage lige foreløbig. Paul Onuachu gør i hvert fald ikke, og Rilwan Hassan har siddet ude i længere tid. Dog er Zsolt Korcsmar tilbage i truppen efter en skadespause.

Det klager midtjyderne nok ikke over, da holdet har tre defensive afbud, eftersom Bubacarr Sanneh, Kian Hansen og Marc Dal Hende sidder ude med karantæne.

Karantæne:
FC Nordsjælland: Ingen
FC Midtjylland: Bubacarr Sanneh, Kian Hansen, Marc Dal Hende

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (3-4-3): Runarsson – Tranberg, Jenssen, Nelsson – Bartolec, Jensen, Kofoed Andersen, Pedersen – Asante, Rygaard, Mikkelsen

FC Midtjylland (3-5-2): Hansen – Sviatchenko, Halsti, Sparv – Døhr Thychosen, Drachmann, J. Poulsen, Onyeka, A. Poulsen – Wikheim, Duelund

Profilen:
Erik Sviatchenko bliver den eneste faste mand i forsvaret, der starter inde, så hans rolle bliver vigtig med tre nye spillere omring sig. Han har prøvet at bære anførerbindet i klubben tidligere, så lederrollen bør ikke være noget problem, men det kræver et godt organiseret forsvar at holde sværmen af små FCN-spillere fra mål.

Vidste du, at..:
FC Midtjylland har det indbyrdes overtag. De har vundet tre og spillet én uafgjort af de fire seneste kampe mod FC Nordsjælland, der desuden blot har vundet ét af de syv seneste opgør mod søndagens modstander.

Dom:
1-1, 4-3, 2-3, 3-1, 2-1, 0-4, 4-1.

Der plejer være gang i den, når FC Nordsjælland og FC Midtjylland møder hinanden, og med holdenes respektive sæsoner in mente det tyder da også på, at det samme bliver tilfældet, når de mødes på søndag.

Vi tror, at FCM’s skades- og karantæneproblemer i defensiven bliver udslagsgivende, så hjemmeholdet fra Farum vinder en målrig kamp 3-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.