Video : Tipsbladet
Superliga

Steinlein før guldkamp: FC Midtjylland i en nøddeskal

FC Midtjylland-direktør Claus Steinlein glæder sig som et lille barn til torsdagens guldkamp mod Brøndby IF.

Hvem får sætbold i guldkampen i Superligaen?

Svaret bliver leveret torsdag aften på MCH Arena, når FC Midtjylland og Brøndby IF tørner sammen i en vaskeægte guldkamp i Danmarks bedste fodboldrække. De to mesterskabsbejlere er á point i tabellen og har for længst skilt sig af med alle konkurrenterne.

Det bliver vanvittigt spændende torsdag aften, og det kribler da også lidt i maven hos FC Midtjyllands administrerende direktør, Claus Steinlein.

- Min kone siger, det bliver godt vejr, så det bliver ligesom en sommerdag med fuldt hus på lægterne og Danmarks to bedste hold inde på banen. Det bliver helt unik for dansk fodbold, og vi glæder os helt vildt. Banen står snorlige, kan jeg garantere, så det bliver en fantastisk aften, siger Claus Steinlein til tipsbladet.dk.

FC Midtjylland har tabt to gange til Brøndby IF i denne sæson, men han er sikker på, at tredje gang bliver lykkens gang.

- Vi har kun tabt en kamp på hjemmebane, og det var godt nok til Brøndby, men der var ikke meget, der skulle være gået anderledes, før vi havde vundet den kamp. Vi har holdet, der kan vinde, og vi har en vinderkultur i hele klubben. Hvis man tæller U-medaljerne med, er det rigtig mange guldmedaljer, vi kan mønstre, så det er nogle drenge, der er vant til at vinde, og det er en væsentlig faktor. Derfor tror jeg, vi trækker det længste strå, siger FCM-direktøren og tilføjer:

- Det går op og ned i fodbold, men med vores anfører, Jakob Poulsen, i spidsen har vi formået at vinde en masse kampe, og det er jo et helt vildt snit, vi ligger på sammen med Brøndby. De fleste andre sæsoner havde det været rigeligt til et mesterskab. Jeg er utrolig fortrøstningsfuld inden kampen og afslutningen på sæsonen generelt. Nu bliver vejret bedre, og det er en fordel for vores mange tekniske spillere.

FC Midtjylland blev skudt i skoene, at de solgte guldet i transfervinduet, da blandt andre Alexander Sørloth, Rasmus Nissen, Filip Novak, Simon Kroon og Jonas Borring forlod klubben. Det kan stadig vise sig at holde stik, men FCM har under alle omstændigheder hængt på i topkampen noget længere, end de fleste nok havde regnet med 1. februar.

- Hvis jeg havde været fodboldekspert, havde jeg sagt det samme, så jeg skal ikke stå og pege fingre. Men det siger alt om vores kultur her i klubben - i virkeligheden er det FC Midtjylland i en nøddeskal. Vores akademi viser for alvor sin styrke, når vi har solgt nogle bærende spillere, og jeg er sikker på, at der var mange eksperter, der stod og sagde "hvem er Frank Onyeka og Mads Døhr Thychosen?". Men vi har jo hele tiden vidst, de var på vej.

- Jeg har hørt mange gange, at det er umuligt at lave en storklub her ude på den jyske hede, men vi har igen bevist, at vi kan. Steen Hessel og Johnny Runes drøm får lov at leve her så mange år efter, siger Steinlein. 

FCM-direktøren tøver ikke med at rose Brøndby IF, der altså går benhårdt efter, at guldet havner i hovedstadsområdet og ikke i Herning og Ikast.

- De har gjort et godt stykke arbejde i Brøndby. De har været igennem en turnaround økonomisk og spillemæssigt, og det er de kommet rigtig stærkt ud af. Den Brøndby-DNA, som jeg også kan huske fra, da jeg var ung, er tilbage, og det er godt for dansk fodbold med tre flagskibe. Her regner med også FC København med, for jeg er sikker på, de er tilbage for fuld musik i næste sæson, lyder det fra Claus Steinlein.

Hvor FC Midtjylland og Brøndby IF har ligget side om side i tabellen hele sæsonen, har forskellen været noget mere markant udenfor banen. I hvert fald i forhold til de pip, der er kommet fra de to lejre.

FC Midtjylland har klart og tydeligt meldt ud, at de vil have guld i denne sæson. Det vil Brøndby naturligvis også, men fra Vestegnen har udtalelserne været noget mindre bombastiske - nærmest forsigtige.

Hver sin smag, fastslår Claus Steinlein.

- Vi har bevæget os op på næste niveau. Tidligere har vi ikke været modige nok i vores ageren udadtil, og det smittede muligvis af inde på banen, hvor der ikke var den sidste ild i øjnene efter at gå efter sejrsmålet, hvis det stod uafgjort sent i kampen. Vi har ikke noget imod at lægge pres på os selv, og vi stræber ikke efter sølv. Vi går selvfølgelig benhårdt efter at vinde guld, siger han.

Der er kampstart på MCH Arena torsdag klokken 20.00


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.