BIF sætter sig længere frem i førersæddet: Slog FCM i flot comeback

Brøndby er nu foran med tre point til FCM på andenpladsen i Superligaen efter deres tredje sejr i denne sæson over midtjyderne.

Brøndby IF tog torsdag aften et stort skridt i mesterskabskampen, da holdet fra den københavnske vestegn slog deres direkte konkurrenter om guldet, FC Midtjylland med 3-2 efter, at de havde været bagud med 0-2 tidligt i kampen. Derfor er Brøndby nu foran FCM med tre point.

Kampen bød på alt det, som et rigtig topbrag skal have med flotte mål, masser af fight og dramatik. Det hele blev da også indledt med, at to faldskærmsudspringere landede på banen foran de 11.321 fremmødte tilskuere få minutter før kickoff.

FCM lagde desuden også stærk ud, da kampen gik i gang. De frygtede dødboldsituationer blev prøvet af tre gange indenfor de første fem minutter, og midtjyderne holdt fast i presset i kampens begyndelse. Alligevel var det Brøndby, der havde bolden i netmaskerne først. Her var Pukki dog offside, og målet blev korrekt annullert.

Få minutter efter lå bolden i rusen i den anden ende. Det skete, da Gustav Wikheim vandt en duel mod BIF's Arajuuri ude i venstresiden, hvorefter nordmanden trak ind mod målet. Inde foran mål skabte Duelund en masse postyr, som fik Rønnow til at åbne op - og det hul sparkede Wikheim efter og scorede.

Tre minutter efter var den gal igen. Denne gang var det i en kvik omstilling, hvor Jakob Poulsen, der bliver 35 år til sommer, sprintede igennem og vandt bolden på midten. Derefter endte bolden hos Duelund, der serverede bolden for Wikheim tæt under mål, og så stod der 2-0.

Brøndby havde hele tiden ligget og luret på, at der skulle opstå en tilfældighed, og den kom efter 28 minutter, da Kamil Wilczek reducerede efter en dødbold. Her så Jesper Hansen i FCM-målet ikke heldig ud.

Det kunne sagtens have blevet til flere mål i første halvleg. Særligt på det straffespark, som aldrig blev dømt i slutningen af første halvleg. Brøndbys Lasse Vigen tog hånden til hjælp i feltet, og dommeren pegede på pletten. Linjedommeren havde dog set en offside, og så endte bolden på Brøndby-fødder - og det skulle få stor betydning.

I anden halvleg lagde FCM ud med at ramme stolpen og overliggeren, hvorefter det så ud til, at Brøndby havde mere benzin på tanken end midtjyderne. Det gav Brøndby mere spil, mens Midtjylland nu var det hold, som lå og lurede på chancen, der skulle lukke kampen.

Med 10 minutter tilbage af den ordinære spilletid kom det, som længe så uundgåeligt ud. Kamil Wilczek gjorde det til 2-2, og fire minutter senere var det Anthony Jung, der sendte et skud fra distancen i netmaskerne til Brøndby-føring.

Der er nu seks kampe tilbage af denne sæsons Superliga, og den næste kamp for Brøndby er mod FC Nordsjælland på udebane, mens FC Midtjylland også skal på udebane, når de møder AaB.