Zorniger jubler over matchvinderen Jung: Han gjorde det også i Leipzig
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Zorniger jubler over matchvinderen Jung: Han gjorde det også i Leipzig

Det er ikke førset gang, Anthony Jung har scoret et potentielt afgørende mål mod en direkte konkurrent sent i sæsonen. Det gjorde han også, da Alexander Zorniger havde ham i Tyskland.

Det ville være synd at kalde Anthony Jung for en særligt målfarlig back. Han har scoret seks mål i hele sin seniorkarriere, og gårsdagens af slagsen mod FC MIdtjylland var hans første for Brøndby IF. Men hvilket mål.

Jung tæmmede bolden på kanten af feltet, tog tre korte skridt og sendte så en jordstryger ind mellem venner og fjender. Og vigtigst af alt: ind i nettet. Det skænkede Brøndby en vigtig 3-2-sejr over FC Midtjylland og tre point, der kan vise sig afgørende i mesterskabskampen.

Men selv om den tyske back ikke scorer ret meget, er det ikke første gang, han gør det sent i sæsonen mod en direkte konkurrent.

- Vi havde en kamp i Leipzig, hvor vi spillede tre eller fire runder før sæsonafslutningen mod Darmstadt 98, og han scorede det afgørende mål fra omtrent samme afstand. Han har en utrolig skudteknik, så det er godt at have ham på holdet, sagde cheftræner Alexander Zorniger efter kampen.

Den pågældende kamp fik afgørende betydning for Leipzig oprykning til 2. Bundesliga i 2014. Det var ganske rigtigt med fire runder tilbage, at Jung scorede det enlige mål i en sejr over Darmstadt, så RB Leipzig kunne tage den andenplads, der gav direkte oprykning, mens Darmstadt måtte spille to playoffkampe mod Armenia Bielefeld, før de rykkede op.

Det var pudsigt nok også den 19. april.

Anthony Jungs serjsmål faldt seks minutter før tid og kronede et flot Brøndby-comeback, efter FC Midtjylland havde været foran 2-0. Det giver Brøndby tre points forspring i mesterskabsræset, og det var cheftræner Zorniger selvsagt svært tilfreds med. Men han mente også, at hans hold var næstbedst i det meste af kampen.

- Det handler om at analysere den her kamp. Det er det vigtigste nu. Nogle ting gik ikke, som vi normalt gerne vil have dem til. Vi var utroligt glade for de tre point, men spillerne ved præcis, hvor vi kunne have gjort det bedre, sagde tyskeren efter opgøret.

Han havde valgt Lasse Vigen Christensen til startopstillingen i stedet for Kasper Fisker for at give sidstnævnte en pause, og han forventer at foretage flere ændringer til topkampen mod FC Nordsjælland på søndag.

- Ja, det er vi nødt til. Kamil (Wilczek, red.) har karantæne, og så må vi se, hvordan Paulus (Arajuuri, der måtte udgå med svimmelhed, red.) har det. Chris (Nørgaard, red.) fik også et tryk på låret, men jeg håber, det ikke er så slemt, sagde Zorniger.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.