Video : Tipsbladet
Superliga

Asantes hårde barndom: Fik bank af sin far, når han spillede fodbold

Da Ernest Asante var barn, brød hans far sig ikke om, at han spillede fodbold. Han skulle hellere tage at blive læge eller forretningsmand. Derfor slog faderen Asante, når han havde spillet.

De færreste Superliga-spillere har haft så lang en vej til toppen af dansk fodbold, som Ernest Asante har. Dels i bogstavelig forstand, for der er 5550 kilometer i fugleflugtslinje fra Sunyani i det vestlige Ghana til Farum, dels i overført betydning.

For Asantes barndom var hård, særligt når han ville spille fodbold. Faderen ville ikke have det; sønnen skulle hellere blive læge eller forretningsmand i stedet for at løbe rundt efter en fodbold.

Han var faktisk så meget imod det, at han korporligt afstraffede Ernest Asante, når han kom hjem efter en dag på fodboldbanen. Det fortæller FC Nordsjælland-spilleren i et interview med DR.

- Nogle gange tog jeg ud og spillede fodbold, og så tæskede han mig, når jeg kom hjem, fordi han ikke ville have det. Nogle gange med hænderne, andre gange med sit bælte, siger Ernest Asante i indslaget.

Da han blev opdaget af Feyenoords akademi, begyndte faderens holdning til spillet imidlertid at vende. Nu elsker Asante senior fodbold og er ifølge FCN-spilleren en stor støtte.

Denne sæson har der også været nok at juble over for Superligaens hurtigste spiller. Han har scoret 16 gange og er således nummer tre på topscorerlisten i Superligaen, kun ét mål efter Pål Alexander Kirkevold og sin tidligere holdkammerat Emiliano Marcondes.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.