Pokal-optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland
Foto: Getty Images
Superliga

Pokal-optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Den anden ud af tre kampen inden for en måned mellem landets to bedste hold spilles torsdag. Denne gang gælder det en plads i pokalfinalen.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.30
Spillested: Brøndby Stadion, Brøndby
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: 3+
Hashtag: #fcmbif #dbupokalen

Holdnyt:
Brøndby IF:
For en uge siden var svaret noget mere uklart, men nu kan der ikke være tvivl: Brøndby IF har overhånden mod FC Midtjylland.

Holdet har vundet tre gange over torsdagens modstandere i denne sæson, senest torsdag i sidste uge, og der er lige pludselig fem points forspring i Superligaen. Den slags er selvfølgelig ikke så vigtig i pokalturneringen, men det fortæller historien om et Brøndby-mandskab, der er ovenpå. Og så betyder det givetvis noget, at man har vundet tre gange i samme sæson.

- Det var en klar sejr i den første kamp (4-0, red.), det var en totalt fortjent sejr, sidst vi var her (1-0, red.), og nu var det lidt heldigt. De kan ikke slå os, selv om de var bedre. Så selvfølgelig sker der noget i hovedet. Ingen tvivl, sagde Alexander Zorniger.

Brøndby-træneren har selvfølgelig også interesse i at fremstille sit hold som det, der er ovenpå, men helt forkerte er hans ord næppe.

Brøndby spiller mange vigtige kampe i øjeblikket, så mon ikke der bliver roteret igen til pokalopgøret. Christian Nørgaard er blevet klar igen, efter han sad ude mod FC Nordsjælland, og så er Kamil Wilczeks karantæne overstået.

FC Midtjylland:
Den maskine, der så ud til bare at kunne kværne den ene sejr ud efter den anden, er pludselig begyndt at hoste og pruste: først 2-3-nederlaget hjemme i Herning mod Brøndby IF i torsdags og så den sene 3-3-udligning i Aalborg søndag aften.

Mesterskabet bliver svært at vinde nu, omend ikke umuligt, men til gengæld må det være den perfekte hævn for FC Midtjylland at slå Brøndby ud af pokalturneringen.

Holdet er dog nødt til at genfinde en større defensiv soliditet, for den har manglet på det seneste. Ikke kun de tre mål, det lukkede ind i de to foregående kampe, men også de to mål mod FC København. FCM har i det hele taget kun holdt modstanderen fra at score to gange i foråret, begge gange AC Horsens.

Zsolt Korcsmar har siddet ude den seneste tid, og han er ikke blevet klar til pokalsemifinalen. Det samme gælder Rilwan Hassan. Til gengæld fik Paul Onuachu comeback mod AaB i søndags. Han er næppe klar til 90 minutter, men kan blive kastet ind undervejs, hvis FC Midtjylland skal jagte et resultat.

Tim Sparv har karantæne i den kommende Superliga-kamp, så mon ikke FCM venter med at spare ham. Og så står Bill Hamid formentlig i pokalturneringen igen trods sin graverende fejl mod AaB.

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-1-2): Rønnow – Larsson, Hermannsson, Arajuuri, Crone – Tibbling, Nørgaard, Halimi – Mukhtar – Wilczek, Mensah

AC Horsens (3-4-3): Hamid – Hansen, Sanneh, Sviatchenko – Thychosen, Sparv, Poulsen, Dal Hende – Duelund, Dovbyk, Wikheim

Profilen:
Det var ikke nogen god ligadebut for Bill Hamid mod AaB i søndags. Målmanden kom skidt ud til hjørnesparket ved AaB’s tredje mål, så han har i den grad noget at revanchere torsdag aften. Det gør han ikke bedre end med en brandkamp mod FC Midtjyllands onde ånd i denne sæson.

Vidste du, at..:
Det er ikke kun Brøndby, der har overhånden mod FC Midtjylland. Det har Alexander Zorniger også mod Jess Thorup. I de otte indbyrdes kampe har Zorniger vundet seks, Thorup ét, og ét er endt uden vinder.

Dom:
Det er en travl tid, som de lever i, de to tophold i Superligaen. Kampene kommer som perler på en snor i øjeblikket, og trætheden har da både været til at se og høre på forskellige spillere og deres udtalelser.

Men den er lige for begge hold, så den bliver næppe den afgørende faktor. Det gør måske tilfældighederne, for de to hidtidige forårsopgør har været tætte, og det kunne lige så godt have endt med to FCM-sejre.

Vi tror, at tilfældighederne tipper den anden vej denne gang, og FC Midtjylland får en smule oprejsning med en 2-1-sejr.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.