Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: OB - AGF

Efter 3-2 i Århus i søndags er alt åbent mellem de to traditionsklubber fra landets anden- og tredjestørste byer.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Ewii Park, Odense
Slutspil: Europa League-playoff
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: 3+
Hashtag: #obagf #sldk

Holdnyt:
OB:
Når man spiller den slags dobbeltopgør, som OB og AGF gør i øjeblikket, er det sjældent nogen katastrofe at komme fra udebanekampen med et smalt nederlag. Især ikke når man selv har scoret to gange. Således bør OB’erne heller ikke være mere kede af 2-3-nederlaget i Århus, end at de hurtigt kan rejse sig igen.

For i store dele af kampen var OB mere end godt med, og holdet skal ”bare” vinde 1-0 eller 2-1 på hjemmebane for at gå videre. Fynboerne er desuden et af de hold, der har lukket færrest mål ind i sæsonen, så det er bestemt ikke utænkeligt.

Hvis OB går hele vejen til Europa, vil det været et kærkomment løft af en sæson, der har været en mild skuffelse. For at det skal lykkes, skal OB gå forbi AGF, og det tyder i hvert fald ikke på, at skader skal have skylden, hvis det ikke sker.

OB-truppen er karantænefri, men Rasmus Festersen og Mohammed Fellah er begge ikke at finde i den trup, som Kent Nielsen har udtaget til kampen. 

AGF:
Den betondefensiv, som skaffede holdet så mange gode resultater i det meste af foråret, har slået sprækker i de seneste kampe. Både mod Silkeborg IF og i det første opgør mod OB indkasserede AGF to mål, men det lever de nok fint med, så længe de selv scorer henholdsvis fem og tre.

Efter to sløje kampe mod FC Helsingør og Hobro IK ser AGF ud til at have genfundet formen i rette tid til de afgørende kampe, og OB-kampen viste, at holdet besidder nok moral til at komme tilbage efter en første halvleg, hvor de var i store problemer. Det er nye toner fra AGF.

Selv hvis det skulle blive til exit mod OB, kommer AGF til at slutte sæsonen af med et forår, der giver forhåbninger om bedre tider efter sommerferien. Kun Brøndby IF, FC Midtjylland og FC København har fået flere point end AGF i 2018. I parentes bemærket har AGF så også spillet mod svagere modstandere. Ikke desto mindre peger pilen op

Cheftræner David Nielsen må se bort fra både Tobias Sana og Mustafa Amini, der er ramt af skader, samt Dino Mikanovic, som har karantæne. I stedet er André Riel, Björn Daniél Sverrisson og Nimo Gribenco udtaget til AGF's trup.

Karantæne:
OB: Ingen
AGF: Dino Mikanovic

Bud på startopstillinger:
OB (4-4-2): Grytebust – Johnson Laursen, Petersen, Lund, Barrett Laursen – Kløve, Thomasen, Tverskov, Nielsen – Helenius, Jacobsen
AGF (4-4-2): Jovanovic – Spelmann, Kanstrup, Backman, Højer – Blume, Pedersen, Stage, Ankersen – Bundu, Pusic

Profilen:
Han fastholder selv, at han stadig ikke er kantspiller af natur, men det er altså der, Jens Stage spiller for AGF. Det gør han til gengæld så godt, at han er kommet på Rundens Hold på tipsbladet.dk fire gange i foråret. Han er da heller ikke den typiske kreative kant, mere en knokler, men det fungerer på AGF-holdet, og i første kamp mod OB var han med i opspillet til to mål.

Vidste du, at..:
Kent Nielsen har aldrig slået David Nielsen som træner. De to opgør mod Lyngby BK endte med et nederlag og en uafgjort, mens David Nielsens AGF har vundet to gange over OB i denne sæson.

Dom:
AGF har fordelen, og det betyder, at OB er nødt til at gå efter sejren. Det skal resultere i et pres på AGF, men holdet har tidligere vist, at det godt kan stå imod den slags og give igen på kontra.

Det bliver næppe lige så målrigt denne gang, men vi tror på, at gæsterne klarer sig videre med 1-1 i Odense.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.