Video : Tipsbladet
Superliga

AGF's Stage har fået sit gennembrud: Det letteste er bare at give op

Jens Stage ser ud til at have gjort højrekanten sin egen i AGF, men selv om han stadig ser sig selv som central midtbanespiller, glæder han sig over, at han for første gang i karrieren oplever succes med sit hold.

- Det er første gang, jeg prøver at spille for at opnå noget i AGF i stedet for at undgå noget.

Jens Stage er med god grund en glad mand. Han har endelig fået lov til at sætte sig i skyggen efter en varm træning lige i den århusianske middagssol, og det er sjovere at være AGF'er, end det har været i længe.

For i Stages første par år som seniorspiller har holdet mest befundet sig i bunden, og i fjor skulle det bruge playoffkampe mod Viborg FF og Esbjerg fB og at redde sig. Men nu stiler AGF efter Europa League, og det er med Jens Stage i en hovedrolle.

Han har spillet fast siden slutningen af februar, og han er kommet på Rundens Hold på tipsbladet.dk fire gange i foråret.

- Ikke dårligt!, udbryder han og forsøger sig med en forklaring.

- Jeg tror, at min indsats på træningsbanen har båret frugt. At man bliver ved med at klø på på træningsbanen, uanset om man bliver valgt eller sorteret fra. Det letteste er bare at give op og sige: "Nå, så venter jeg, til næste sæson starter, og ser, om jeg kan bide mig fast."

- Jeg har fået adskillige kampe til at vise det, jeg kan. Også efter en dårlig fodboldkamp har jeg fået lov til at starte inde en anden gang. Det er første gang, jeg har oplevet den tryghed i Superligaen. At selv om man spiller en dårlig kamp, så kan man godt spille igen næste gang, siger Stage.

Han kalder sig selv en atypisk kantspiller, der ikke er lille og kreativ, men mere end bredtliggende knokler. Søndag var han dog kreativ nok til at score et mål og lægge op til et andet, da AGF vandt 3-2 over OB.

Det er ikke første gang, Jens Stage spiller fast gennem en længere periode. Men det er første gang, han gør det på et tidspunkt, hvor alle andre er klar. Det er med andre ord første gang, han er en del af plan A.

- Den præmis kan jeg godt købe. Jeg ved godt, at jeg spillede otte kampe i streg i sidste sæson, men det var, fordi nogle var skadet, og det lige virkede. Nu sidder jeg med følelsen af, at hvis jeg spiller en dårlig kamp, har jeg også muligheden for at spille næste gang, og hvis jeg fik en dårlig kamp dengang, så var jeg ude igen, siger han.

Kan man kalde det et gennembrud?

- Jaaah, det kan man godt, synes jeg. Men jeg føler stadig ikke, at man har set mit bedste endnu, men det er da på vej. Jeg synes, at det bliver klart bedre, og det er måske det halve år, hvor jeg har taget mit største skridt. Så langt vil jeg godt gå.

Skal vi så til at se Jens Stage som kantspiller fremover?

- Nej, det synes jeg ikke. Jeg har stadig ikke helt spidskompetencerne ifølge mig selv til at være den perfekte kantspiller, men det kan også give nogle friheder til midtbanen, at der er en kant, der er mindre offensiv, eller det kan give nogle friheder til en back, der kan komme mere med frem, siger han.

- Så det kommer lidt an på, hvad trænerne vælger. Men at sige, at jeg er en permanent kantspiller, det er får du mig ikke til. Jeg tror, at jeg holder fast i, at jeg er en midtbane, som godt kan bruges andre steder.

På lørdag får han så chancen for at imponere igen, måske fra kanten, når AGF møder SønderjyskE i Europa League-playoff.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.