Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC København - FC Midtjylland

Både FC København og FC Midtjylland har alt at spille for, når de står overfor hinanden i Telia Parken fredag aften.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 18.00
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Slutspil: Mesterskabsspil 
På TV: Canal 9
Hashtag: #fckfcm #sldk

Holdnyt:
FC København:
Løverne leverede med Ståle Solbakkens egne ord forårets dårligste præstation, da det blev til et nederlag i udekampen mod AaB i søndags. Nordmanden skiftede formation til 3-5-2 i løbet af kampen og fik en smule mere fat, men det var den tidligere FCK'er Kasper Kusk, der scorede sejrsmålet.

To dage inden FC Københavns nederlag til AaB vandt FC Nordsjælland over AC Horsens, og det betyder, at FCN og FCK er á point med to runder tilbage. Dermed er der i høj grad lagt op til en gyser om tredjepladsen og dermed en plads i Europa. Fjerdepladsen er dog ikke værre stillet end, at der gemmer sig en ekstra chance for Europa qua to kampe mod Superligaens samlede nummer syv. Det står klart, efter at Brøndby vandt pokalfinalen.

Det skal blive spændende at se, hvad Ståle Solbakken vælger for en konstellation på midtbanen mod FC Midtjylland. Carlos Zeca har karantæne, og Rasmus Falk blev decideret hængt til tørre efter opgøret mod AaB, hvor Solbakken kaldte hans præstation for "en katastrofe". Bliver der mon plads til William Kvist i startopstillingen?

Foruden karantæneramte Carlos Zeca må FCK undvære Jonas Wind, men det lysner for alvor på skadesfronten i klubben. 

FC Midtjylland:
Ulvene tog fra Brøndby med en fantastisk skalp mandag aften, hvor det blev til en 1-0-sejr i en blå-gul kulisse, der ellers var klar til mesterskabsfest. Bubacarr Sanneh sikrede midtjyderne de tre point med et hovedstød sent i kampen, og dermed er der lagt op til en neglebidende afslutning i guldkampen.

Man må formode, at FC Midtjylland skal bruge to sejre i de sidste to kampe for at løbe med mesterskabet, da Brøndby er noget bedre i målregnskabet. Og det første slag skal altså udkæmpes i Parken.

Sejren mod Brøndby var en rigtig arbejdssejr, og især midtjydernes defensiv imponerede. Kan den bagerste trio ramme samme niveau i Parken, får FC København det svært. Udfordringen for FCM i Brøndby var at skabe chancer i etableret spil, og det kan også blive svært fredag aften i nationalarenaen, så det handler om at kende besøgelsestiden.

FC Midtjylland har Rilwan Hassen på skadeslisten, men ingen karantæner.

Karantæner:
FC København: Carlos Zeca
FC Midtjylland: Ingen 

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Andersen - Ankersen, Vavro, Johansson, Boilesen - Skov, Falk, Gregus, Fischer - Santander, Sotiriou

FC Midtjylland (3-4-3): Hansen - Hansen, Sanneh, Sviatchenko - Munksgaard, Sparv, Poulsen, Dal Hende - Duelund, Onuachu, Wikheim

Profilen:
Alexander Munksgaard har slået Mads Døhr Thychosen af i FC Midtjylland, og det er i grunden et vanvittigt tidspunkt, den 20-årige forsvarsspiller pludselig har bidt sig fast. Munksgaard spillede godt en times Superliga-fodbold i hele efteråret, og han så først banen to måneder inde i foråret, men nu ligner han en fast mand i guldkampen. Fredag smider Jess Thorup ham så for løverne. 

Vidste du, at..:
Det er blevet et tema i Superligaen, at Tim Sparv - angiveligt - har en imponerende evne til at undgå gule kort - især det andet af slagsen i en kamp. Status i denne sæson er, at finnen har raget 10 gule kort til sig, og sammenlagt er det blevet til 24 advarsler i 93 Superliga-kampe. Han har fået et rødt kort.

Dom:
Lad os bare starte med at omtale elefanten i rummet. Opgøret mellem FCK og FCM kan umuligt slippe for påstande om, hvorvidt FC København mon kan finde på at diske op med en lettere uengageret indsats, så FCM vil have gode muligheder for at tage tre point med hjem til Herning. For ønsker FC København virkelig at slå FC Midtjylland og dermed med stor sandsynlighed sende guldet i hæderne på Brøndby?

Konklusionen herfra er simpel - glem det! FC Midtjylland får INTET foræret i Parken. FC København skal bruge tre point lige så meget som FC Midtjylland, så det vil på ingen måde give mening for hjemmeholdet at lette på speederen. Og mon ikke, at spekulationerne i virkeligheden mest af alt har sin gang på den københavnske Vestegn?

Nej, der bliver gået til makronerne fredag aften, og det skal nok blive en underholdende kamp, som det altid gør, når de to hold tørner sammen. I de seneste otte indbyrdes kampe er der ikke blevet scoret under fire mål en eneste gang.  

Buddet herfra er 2-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.