Video : Tipsbladet
Superliga

Spørgsmål til Superligaen: Smadrer AC Horsens igen gulddrømme?

Tipsbladet.dk zoomer ind på sidste spillerunde i Superligaen med fem spørgsmål, der skal besvares.

Sidste runde i Superligaen har det hele. En åben guldkamp, en bronzefinale, og så de uhyrlige nedryknings-playoff-kampe, hvor enten Silkeborg IF eller FC Helsingør senere mandag rykker direkte ud af Superligaen.

Lad os se på, hvilke spørgsmål der skal besvares i runden.

Kan Lyngby overraske igen
Lyngby tog fusen på Silkeborg i det første playoff-opgør efter i sidste opgør at hente Silkeborgs 2-0-føring.

Mandag har det kongeblå igen problemer, da Randes FC vandt det første opgør med 2-1 i Lyngby, så der skal scores mindst to gange fra Lyngbys side, hvis det skal ende med samlet sejr.
Og så er det bestemt værd at noteret, at Randers FC i de seneste seks kampe har hentet fire sejre og spillet to uafgjorte. Der skal noget ganske ekstra-ordinært til fra Lyngbys side.

Hvem har nerverne i kampen for livet?
Første opgør mellem FC Helsingør sluttede på dramatisk vis, da Silkeborgs Gustaf Nilsson smækkede bolden i nettet til slutresultatet 1-1.

Samme udvikling skete – på samme bane - da Helsingør spillede playoff mod Randers FC i forrige runde. Og det blev kostbart i andet opgør.

Spørgsmålet er, om FC Helsingør-spillerne har psyken til at sluge endnu en kamel af den størrelse og tage til Silkeborg og præstere det, der skal til for at  undgå den direkte vej ud af Superligaen.

Omvendt har Silkeborg IF også i playoff-kampene mod Lyngby stået med det hele i hænderne og til sidst det smuldre mellem fingrene.

Hvem er stærkest i hovederne og på banen – det bliver en gyser mandag eftermiddag.

Guld eller Gummiben hos FC Midtjylland?
FC Midtjylland gjorde, hvad der var nødvendigt i forhold til at bevare drømmen om guld, da FC København blev nedlagt i Telia Parken. Siden kom så den uventede og vilde hjælp, da AC Horsens tog point fra Brøndby og dermed sendte matchbolden til FC Midtjylland.

Netop AC Horsens er modstander mandag, hvor FC Midtjylland med en sejr sikrer sig mesterskabet. Men efter Brøndby-kampen slog AC Horsens-træner Bo Henriksen fast, at næste opgave er at vinde over FC Midtjylland.

Og det til trods for, at AC Horsens har tabt de syv seneste kampe mod FC Midtjylland. Og for at det ikke er nok, er de otte seneste indbyrdes kampe afviklet i Herning endt med FC Midtjylland

Der har været talt meget om gummiben til Brøndby, mens FC Midtjylland har vist mental enorm styrke. Men hvad så mandag. Er der guld eller gummiben hos FC Midtjylland.

Bliver Brøndby ristet på eget stadion?
De var foran mod FCK men måtte nøjes med uafgjort, de tabte på brøndby Stadion til FC Midtjylland og fredag satte Brøndby IF så en 2-0-føring overstyr i Horsens. Og så blev det for meget for nogle Brøndby-fans, der ellers generelt har høstet så store roser i denne sæson

mens de fleste BIF-fans blot var forstenede af skuffelsen, reagerede en mindre gruppe ved at blive aggressive og komme med verbale angreb mod spillere og ledere.

Men hvad sker der mandag, når AaB kommer på besøg og og hvis guldet ender med at gå til FC  Midtjylland? Viser Brøndby-fansene format og hylder deres helte, der har skænket så mange fremragende kampe og resultater i sæsonen, eller bliver det igen de vrede og aggressive fans, der stjæler fokus?
For holdet på banen handler det om tre point og så ellers en bøn til AC Horsens om at tage point i Herning. For så er guldet Brøndbys.
Men er holdet så mentalt ramt efter de seneste kampes nedtur, og kan de stå for presset til sæsonens sidste kamp?

FC vinder bronze – men hvilken FC?
Mens guldkampen mellem FC Midtjylland og Brøndby IF naturligvis har fyldt massivt, har der altså også været tæt kamp om bronzepladsen og den sikre plads i Europa League.

Nummer fire i tabellen skal møde vinderen af Europa-playoff i en kam om den sidste plads i Europa League-kvalifikationen.

FC København tabte igen, da FCM  vandt med 2-0 i seneste runde, mens FC Nordsjælland heller ikke i den femte udekamp i mesterskabsspillet fik en sejr, da AaB var værter.

FCN er nu et point foran FC København, der gæster Right To Dream Park mandag. Det er en ren finale, hvor vinderen tager bronzen og taberen skal forberede sig på en kamp mod enten SønderjyskE eller AGF.

FCN kan naturligvis klare sig med uafgjort, og statistikken hælder i den retning, da FC København ikke har hentet en sejr i Farum i de seneste syv forsøg.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.