Stor Brøndby-nedtur i guldkampen: Kunne ikke slå AaB

Det blev slet ikke Brøndbys aften, og FC Midtjylland har vundet det danske mesterskab. Brøndby kunne ikke selv gøre arbejdet færdigt mod AaB.

Tipsbladet.dk på Brøndby Stadion:

De var meget tæt på guldet i Brøndby IF, men der gik gummiben i den til den store guldmedalje, og så var det i stedet FC Midtjylland, der løb med det danske mesterskab. Hjemme mod AaB kunne Alexander Zornigers mandskab ikke selv gøre arbejdet og vinde, og så var det egentlig fløjtende ligegyldigt, hvordan det endte i Herning.

Brøndby endte med at spille uafgjort mod AaB på eget græs med foran 25.730. Det endte 1-1.

Reelt havde AaB'erne ikke andet end æren at spille for, mens Brøndby IF altså spillede om at blive dansk mester. Alligevel kom AaB'erne friskt ud og Jakob Ahlmann fik efter et par minutter masser af plads til at føre bolden frem, og lidt senere var også Jannik Pohl tæt på at komme frem til en mulighed selv, men han forsøgte at aflevere til Kasper Kusk, dog uden at det lykkedes.

Imellem de to AaB-muligheder var der kæmpe chancer til først Simon Tibbling, som fik sin afslutning reddet af Jacob Rinne i målet, inden det efterfølgende hjørnespark førte til et hovedstød fra Benedikt Röcker, som blev reddet på stregen.

Kort efter var der en stor chance til AaB's Kasper Risgård - jo, de første 10 minutter af kampen var action-præget.

AaB gik ind til opgøret i en 4-5-1 opstilling, hvor det var tydeligt var kontraspillet, Wieghorst hængte sin hat på, mens Brøndby var i den vanlige 4-3-1-2. Efter de første 10 minutter begyndte kampen at sætte sig med Brøndby på bolden og med masser af bolde i AaB-feltet, hvor det til sidst bare virkede som et spørgsmål om tid, før de ville få bolden i nettet. AaB'ernes muligheder begrænsede sig til Jannik Pohls kontraevner. Der var nemlig rigeligt med plads bag Brøndbys forsvar, men problemet for AaB var, at de sjældent fik bolden ned bag de tunge centerbacks.

AaB'erne havde momenter, hvor de fik skubbet frem og sat sig lidt på spillet, og i de perioder kunne holdet også skabe muligheder. Jakob Ahlmann skaffede et hjørnespark i det 31. minut, og i efterveerne fra det fik Jores Okore headet et indlæg lige forbi mål.

Fem minutter senere fik AaB nye gode muligheder, da Kasper Kusk flyttede bolden over til venstre back Jakob Ahlmann. Ahlmann har fået en ny kontrakt med AaB, og han spillede en flot kamp mandag aften i Brøndby. Han tørrede Johan Larsson og smed bolden ind foran målet. AaB kom frem til flere løse muligheder, men blandt andre Kasper Kusk fik ikke testet Frederik Rønnow.

Et minut inden pausen misbrugte Jakob Blåbjerg en kæmpemulighed ved et hjørnespark, men han skulle ikke ærgre sig sig længe, for ved det efterfølgende målspark scorede AaB. Rønnow sparkede bolden fladt og ufarligt til Fisker på kanten af feltet - midt for målet. Fisker triller den tillbage til Rønnow, der helt uforståeligt forsøgte at aflevere ud til siden - der kom Kasper Risgård. Han tog fat i bolden og chippede den ind over Rønnow. Via stolpen scorede han til 0-1. Bolden var akkurat over stregen, da Kasper Fisker lossede den væk.

0-1 ved pausen.

Ved anden halvlegs start var Besar Halimi kommet ind i stedet for Kasper Fisker, og Kevin Mensah kom også ind fem - syv minutter inde i halvlegen i stedet for Teemu Pukki. Men Mensah holdt kun et par minutter, så var han blevet skadet og måtte forlade banen på en båre. Derfor blev Andreas Bruus sat ind, og så havde Brøndby brugt sine tre udskiftninger med 35 minutter igen af kampen.

Et par minutter efter fik Kamil Wilczek en chance, som han misbrugte. Et par minutter efter scorede FC Midtjylland så - et mål, der ikke blev nævnt over højtaleren. Det var, som om stemningen og støtten, der var god, forsvandt en smule.

Brøndbyerne spillede bolden rundt, men skabte ikke så meget, og i stedet var det lige før, sømmet blev slået i kisten af indskiftede Pavel Safranko, men han misbrugte en direktør.

Det blev lidt af en ørkenvandring herfra, hvor Brøndby satsede, men ikke var i stand til at skabe noget, og AaB kom frem til flere muligheder via kontra, uden at det for alvor blev farligt.

Brøndby-fansene sang lidt til sidst, og to minutter før tid fik klubben udlignet ved Benedikt Röcker, der scorede efter et hjørnespark.

Men mere blev det ikke til - de to hold spillede 1-1 - og dermed bliver Brøndby nummer to i Superligaen, mens AaB ender som nummer fem.