Video : Tipsbladet
Superliga

Solbakken om Europa Playoff-finale: Det handler om vores selvforståelse

Der er ikke kun Europa League-kvalifikation og penge på spil, når AGF og FC København tørner sammen i Europa Playoff-finale. Det handler også om sevlforståelse, understreger Ståle Solbakken.

Når FC København og AGF tørner sammen i Europa Playoff-finalen fredag aften, er der ikke bare i en plads i Europa League-kvalifikationsrunder på spil.

Det handler også om en stor pose penge. I hvert fald for FC København, hvis økonomiske forventninger er baseret på Europa League-deltagelse. De forventer et overskud på omtrent 35-50 millioner kroner før skat, og her står Europa League-deltagelse til at bidrage med 75 millioner kroner.

Men for FC København handler det også om noget endnu vigtigere: deres selvforståelse. Det understreger københavnernes cheftræner, Ståle Solbakken i et interview med Ekstra Bladet.

- Presset er også økonomisk, men først og fremmest handler det om vores selvforståelse. At være med i Europa er vores kendetegn, og selv i denne sæson, hvor alt gik imod os før jul, viser vi vores europæiske DNA og går videre fra gruppen.

Solbakken understreger imidlertid, at FC København selv har sat sig i den situation, og at han formentlig havde været tilfreds med Europa Playoff-finalen inden jul. Inden forårssæsonen var FC København 13 point efter FC Nordsjælland, der i sidste ende løb med tredjepladsen, som giver direkte adgang til kvalifikationsrunderne.

I stedet skal FC København, der har spillet europæisk gruppespil i 11 af de seneste 12 sæsoner, altså ud i én afgørende kamp for at kvalificere sig til Europa League-kvalifikationsrunderne.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.