Esbjerg bekræfter: Ted van Leeuwen har sagt op - assistent følger med
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Esbjerg bekræfter: Ted van Leeuwen har sagt op - assistent følger med

Sportsdirektør Ted van Leeuwen stopper i Esbjerg fB om en måneds tid. Også assistenttræner Gonzalo Garcia følger med.

Knap to år når Ted van Leeuwen at være ansat i Esbjerg fB. Hollænderen, der kom til klubben i oktober 2016, forlader den igen, når juni bliver til juli. Det bekræfter EfB's direktør, Brian Knudsen, i en pressemeddelelse.

- Vi har modtaget opsigelsen, som vi har taget til efterretning og accepteret, og det betyder, at Ted van Leeuwen stopper i EfB til den 1. juli. Det giver os en måned til overdragelse, hvor vi kan trække på hans viden, og vi vil gerne takke Ted for den store indsats, han har leveret i klubben, siger direktøren.

- Vi kan sige, at det er mission completed, da vi nu er tilbage i Superligaen, og Ted tillige har løftet klubben til et nyt niveau, hvad angår for eksempel træningsfaciliteter, rammer, strukturer og professionalisme.

Den ene af klubbens to assistenttrænere, Gonzalo Garcia, har i samme ombæring også valgt at opsige sin stilling og følge med Ted van Leeuwen. Den hollandske sportsdirektør kalder det den sværeste i sin karriere, men han fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til.

Den hollandske sportsdirektør kan ikke sige, hvilket tilbud det er, men det er oplagt, at han skal tilbage til FC Twente. Allerede i begyndelsen af maj skrev et hollandsk medie, at van Leeuwen var på vej tilbage til sin tidligere klub, og senest medgav direktøren, at det ikke var helt skudt ved siden af, hvis man sagde, at van Leeuwen var på vej retur.

- Nej, det er ikke en mærkelig bemærkning. Lad os vente og se til det øjeblik, hvor tingene er faldet på plads. Tingene skal gøres nøje færdigt, sagde Erik Velderman.

Twente er netop rykket ned fra Hollands bedste række, mens EfB altså er oprykket op i Danmarks bedste.

Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.