Video : Tipsbladet
VM

Optakt: Frankrig - Australien

De franske favoritter lægger ud med den på papiret letteste kamp i gruppen og er pisket til sejr, mens Australien nok mest har øjnene rettet mod de følgende opgør.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 12.00
Spillested: Kazan Arena, Kazan
Pujle: Gruppe C
Dommer: Andres Cunha, Uruguay
På TV: DR1
Hashtag: #FRAAUS #vmdk

Holdnyt:
Frankrig:
Det er svært at blive klog på det franske landshold. Ser man udelukkende på de spillere, som landstræner Didier Deschamps har til rådighed, fremstår Frankrig som et af de allerbedste landshold i verden og kunne vel konkurrere med de største klubber.

Virkeligheden er bare den, at de franske stjerner har svært ved at omsætte de overvældende individuelle kvaliteter til tilsvarende kollektiv kvalitet. Se bare på kvalifikationen, hvor holdet tabte til Sverige, spillede uafgjort mod Hviderusland og uafgjort hjemme mod Luxembourg, men også vandt 4-0 over Holland.

Så hvilket Frankrig får vi at se til VM? Måske begge dele. De to seneste testkampe bød eksempelvis på en 3-1-sejr over Italien og en 1-1’er mod USA.

Selv om spillet ikke altid flyder for franskmændene, viste de for to år siden, at de trods alt godt kunne komme langt i en turnering. De fik sølv ved EM, hvor de heller ikke ligefrem sprudlede fra start til slut. Og mod Australien er de i hvert fald store favoritter.

Det lader til, at landstræner Deschamps går med et "ungt" hold. Blaise Matuidi og Olivier Giroud må tage plads på bænken.

Australien:
Da tipsbladet.dk i sidste uge talte med en kollega på en australsk avis, var negativiteten forud for VM til at få øje på. Mens vi i Danmark synes, vi har fået en fin lodtrækning, synes de down under, at den er overordentligt svær. Det tætteste vi kommer på en group of death, mente vores australske ven om gruppe C.

Pessimismen kommer til dels, fordi fodbold i Australien ikke ligefrem står midt i en storhedstid. Holdet kvalificerede sig kun med nød og næppe til VM, og det nuværende kuld af spillere vækker ikke optimisme ret mange steder. Og dog. For resultaterne op til slutrunden har været gode med 4-0-sejren over Tjekkiet og 2-1-sejren over Ungarn.

Med til historien hører dog, at Australien også tabte 1-4 til det ellers svage norske landshold i marts måned.

Kampen mod Frankrig er forholdsvis gratis for australierne, der ikke ventes at få noget ud af den. Den skal snarere bruges til at blive klar til de to afgørende kampe mod Danmark og Peru. Og til at undgå en selvtillidsødelæggende ydmygelse.

Karantæne:
Frankrig: Ingen
Australien: Ingen

Bud på startopstillinger:
Frankrig (4-3-3): Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez – Pogba, Kanté, Tolisso – Mbappé, Griezmann, Dembélé

Australien (4-2-3-1): Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Mooy, Luongo – Leckie, Rogic, Kruse – Nabbout

Profilen:
Der er jo mulige profiler på de fleste af Frankrigs positioner, men vi peger på Antoine Griezmann. Mens spekulationerne om hans fremtid endnu engang kører for fulde drøn, ligner den smilende Atlético Madrid-angriber et af sit holds farligste våben. Spillede som én af kun to franske spillere alle kvalifikationskampe og scorede fire mål.

Vidste du, at..:
De to hold er nogle af de mest mangfoldige i VM-slutrunden. 14 af de franske spillere kunne have stillet op for et andet land, mens det samme gælder for 19 af de australske.

Dom:
Selv om Frankrig mangler Laurent Koscielny, og selv om holdet svinger, er det svært at pege på andet end en fransk sejr. Dertil er holdet simpelthen så meget bedre end Australiens.

Kampbilledet bliver formentlig også megen fransk boldbesiddelse, et hårdt kæmpende og fysisk stærkt Australien, der satser på at ramme franskmændene på et kontraangreb. Vi tror dog, at Frankrig får mest held med deres foretagende og vinder en pligtsejr 3-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: