Optakt: Tyskland - Mexico
Foto: Getty Images
VM

Optakt: Tyskland - Mexico

En af de helt store VM-favoritter, Tyskland, skal i kamp mod Mexico, der kommer med et nederlag til Danmark i rygsækken.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: Luzhniki Stadium, Moskva
Dommer: Indtil videre ukendt 
Pulje: Gruppe F
På TV: TV2
Hashtag: #tysmex #vmdk

Holdnyt:
Tyskland: 
En af VM's helt store forhåndsfavoritter indleder slutrunden på det stadion, hvor finalen spilles en lille måned senere. Spørgsmålet er, om de forsvarende verdensmestre til den tid får mulighed for at genvinde titlen.

Tyskerne møder op til VM med en pletfri kvalifikation på samvittigheden. Joachim Löws mandskab vandt 10 ud af 10 kampe, og så hører det naturligvis også med til historien, at holdet var havnet i en meget overkommelig pulje. Ved VM møder Tyskland foruden Mexico også Sydkorea og Sverige, og det er næppe heller en menu, der skræmmer de sejrsvante tyskere.

At verdensmestrene kan besejres har man dog fået syn for i venskabskampene op til slutrunden, hvor både Østrig og Brasilien har formået at vinde over "Die Mannschaft". Faktisk har Tyskland blot formået at vinde en ud af seks venskabskampe siden afslutningen på kvalifikationen - det var VM-generalprøven mod Saudi Arabien.

Landstræner Joachim Löw sendte chokbølger gennem dele af fodboldverdenen, da han valgte ikke at udtage Leroy Sané til slutrunden. Om den beslutning vil hænge over ham som en sort sky under hele VM, vil tiden vise. Landstræneren har i øvrigt haft et par skader i truppen at tænke over frem mod VM. Både Jerome Boateng og Manuel Neuer har haft problemer, men de ventes begge at være helt klar. 

Inden VM er Tyskland nummer et på verdensranglisten.

Mexico:
Mexicanerne blev sendt af sted til Rusland med et nederlag til Danmark i generalprøven, men man fik syn for, at det bestemt ikke er noget dårligt landshold, og profiler som Carlos Vela, Javier Hernandez og ikke mindst Hirving Lozano skal blive spændende at følge til slutrunden.

Mexico er gået videre fra det indledende gruppespil seks gange i træk ved VM, og på papiret ser det ud til, at mexicanerne skal kæmpe med Sverige om andenpladsen efter Tyskland. Det kan godt blive en spændende duel.

Mexico har kort før åbningskampen sagt farvel til en spiller i truppen. Forsvarsspilleren Diego Reyes pådrog sig en skade i baglåret for et par måneder siden, og han er ikke blevet klar i tide. I hans fravær har landstræneren indkaldt Erick Gutiérrez som afløser.

Karantæner:
Tyskland: Ingen
Mexico: Ingen

Bud på startopstillinger:
Tyskland (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Hummels, Boateng, Hector - Kroos, Khedira - Müller, Özil, Reus - Werner

Mexico (4-2-3-1): Ochoa - Alvarez, Ayala, Salcedo, Gallardo - Layun, Herrera - Vela, Guadardo, Lozano - Hernandez

Profilen:
Tyskland har aldrig haft problemer med at støve bombere af op til et VM. Både Miroslav Klose og Thomas Müller har været i målform for tyskerne, når der har været et verdensmesterskab på programmet. Nu er Klose gået på pension, og Müller scorer ikke så meget, som han har gjort, så meget er lagt i hænderne på Timo Werner, der er udset som den næste store angrebsstjerne i Tyskland. RB Leipzig-angriberen er kommet godt fra start med otte mål i 14 landskampe - det ene scorede han mod netop Mexico i semifinalen ved sidste års Confederations Cup. 

Vidste du, at..:
Rafael Marquez kommer til at tangere VM-rekorden med sin deltagelse i Rusland. Den 39-årige mexicaner står på dørtrinnet til sin femte VM-slutrunde, og det skriver ham ind i historien som den blot fjerde spiller til at nå den bedrift. De tre øvrige er Antonio Carbajal (Mexico), Lothar Matthäus (Tyskland) og Gianluigi Buffon (Italien).

Dom:
Mexico har et godt landshold og kan drille Tyskland, men det plejer bare at være sådan med Joachim Löws mandskab, at de er gode, når det gælder, og det gør det for alvor i en åbningskamp ved VM, hvor en dårlig start kan være fatal. Tyskland kommer ikke sovende til det, men vinder alligevel 2-0 over Mexico. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: